Galaxy Note7'nin Samsung'a maliyeti ne kadar

Galaxy Note7 fiyaskosu Samsung'a pahalıya patladı

Samsung, sunduğu akıllı telefon modelleri ile fırtına gibi esiyor. Firma ezeli rakibi Apple'ın iPhone 7 ve iPhone 7 Plus adındaki akıllı telefon modellerini sunmasının öncesinde Ağustos ayında Galaxy Note7 adındaki bir akıllısını resmi olarak duyurarak dünya genelinde satışa çıkarmıştı.

Sene sonuna kadar milyonlarca satması hedeflenen akıllı telefon ne yazık ki bekleneni veremezken, bataryasında bulunan sorun nedeni ile Samsung'un kabusu oldu.

Cihazın satışa sunulmasının ardından yanma haberleri gelmiş ve Galaxy Note7 satışları durdurulmuştu. Satılan cihazlar ise geri çağrılarak geri değişim programı devreye sokulmuş ancak değişimle verilen yeni modellerde de sorun olduğunun ortaya çıkması sonrasında cihaz tekrar geri çağrılmış, satışlar ve üretim durdurulmuştu.

Galaxy Note7, bilindiği üzere toplanıyor ve firma para iadesi gerçekleştiriyor. Ayrıca üretilen tüm Galaxy Note7'ler de geri dönüşüme gideceğinden firmaya olan zarar oldukça fazla olacak. 

Samsung, bu cihazın sorunundan dolayı 2016 üçüncü çeyrek için karını 2.3 milyar dolar düşürdü. Ayrıca sadece bununla da sınırlı kalmayacak ve 2016 son çeyrekte 2 milyar dolar, ayrıca 2017 ilk çeyrekte de 1 milyar dolar Galaxy Note7'den dolayı zarar edecek. Böylece cihazın toplamda 5 milyar dolardan fazla firmaya zarar vereceğini söyleyebiliriz.

Suya dayanıklı yapısı, iki yanı kavisli ekranı S-Pen desteği ve diğer üst düzey donanım özellikleri ile sunulan cihaz tarihin tozlu sayfalarında yerini aldı...

Whatsapp