Galaxy Note7 için Android Nougat güncelleme tarihi belli oldu

Samsung, Galaxy Note7 cihazı için Android 7.0 Nougat'ı ne zaman sunacak?

Samsung, 2 Ağustos tarihinde düzenlediği senenin ikinci Unpacked etkinliği ile üst düzey donanım özellikleri içeren yeni Galaxy Note7 akıllı telefonunu resmi olarak duyurdu. Bu akıllı telefon IP68 sertifikası ile suya dayanıklı ilk Galaxy Note modeli oldu ve ayrıca USB Type-C bağlantısına sahip ile Samsung modeli oldu.

Bu akıllı telefonun daha önce Android 7.0 Nougat mobil işletim sistemi ile sunulacağına dair bilgiler gelmişti. Ancak bu durum gerçekleşmedi ve akıllı telefon Android 6.0.1 Marshmallow ile sunuldu.

Yeni akıllı telefonun Android 7.0 Nougat güncellemesi ne zaman alacağı da merak edilirken, ilk bilgi Samsung Mobil Başkanı Koh Dong-jin'den geldi. Buna göre Galaxy Note7 2 - 3 ay içerisinde Android 7.0 Nougat güncellemesine kavuşacak. Bu da Ekim ya da Kasım ayında güncellemenin sunulacağı anlamına geliyor.

Diğer taraftan diğer bir önemli Güney Kore kökenli akıllı telefon ürecisi LG'den gelen bilgi de Android 7.0 Nougat ile sunulacak ilk cihazın LG V20 olacağı şeklindeydi. Bu yeni üst seviye akıllı telefonun Eylül ayı içerisinde gün yüzüne çıkması bekleniyor.

Samsung Galaxy Note7 akıllı telefon 5.7" 2560x1440 piksel iki yanı kavisli dokunmatik Super AMOLED ekran, 4GB sistem belleği, 64GB dahili veri kapasitesi, Qualcomm Snapdragon 820 / Samsung Exynos 8890 yonga seti, 12MP OiS destekli arka kamera, 5MP ön kamera gibi teknik özelliklerle duyurulmuştu.

Whatsapp