Galaxy Note7, firmanın yeni amiral gemisi Galaxy S8'i geciktirebilir

Samsung'un Galaxy Note7 ile ilgili araştırmaları Galaxy S8'in geliştirme çalışmalarını geciktiriyor...

Samsung, bir süredir Galaxy Note7 akıllı telefonunun batarya fiyaskosu ile uğraşmakta. Ağustos ayında gelen bu akıllı telefon satışa sunulduktan sonra baz kullanıcılar tarafından cihazın yandığı rapor edilirken, firma satışları durdurmuş ve değişim kararı almıştı. Ancak değiştirilen modellerde de sorun çıkınca Samsung, cihazın satışını tamamen durdurdu ve ayrıca cihazın üretimini de iptal etti.

Samsung'un Galaxy Note7 akıllısında yer alan bataryalar firma bünyesinde yer alan Samsung SDI ve Çinli ATL tarafından üretilirken, firmadan Samsung SDI tarafından üretilen bataryaların sorunlu olduğu açıklaması gelmişti.

Ancak Wall Street Journal'ın haberine göre Samsung çok büyük bir hata yaptı. Çok fazla araştırma yapmadan Samsung SDI'ı suçlu bulan firma bu kararında yanılırken, asıl sorun Çinli ATL tarafından üretilen bataryalardaydı. ATL bataryaları ise Galaxy Note7 modellerin %30'luk kısmında kullanılmıştı.

Samsung, bu durumlarla uğraşırken, ayrıca yeni Galaxy S8 amiral gemisi üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor ve bu akıllı telefonun Şubat ayı sonunda MWC 2017, Mobil Dünya Kongresi'nde duyurulabileceği kaydediliyordu. Ancak yeni bilgilere göre Galaxy Note7'den dolayı Galaxy S8'in duyurusu 2 hafta gecikebilir. Ancak henüz bu yönde resmi bir bilgi bulunmadığını da ekleyelim.

Galaxy S8'in Quad HD ekran, Qualcomm Snapdragon 830 / Samsung Exynos 8895 yonga seti, 6GB sistem belleği, 64GB / 128GB dahili veri kapasitesi, çift arka kamera, suya dayanıklı yapı, Android 7.1 Nougat mobil işletim sistemi ile sunulması bekleniyor.

Whatsapp