Galaxy Note7 cep telefonu şebekelerine bağlanamayacak

Samsung satılan ve geri dönmeyen Galaxy Note7'leri şebekeden atarak geri getirme peşinde.

Samsung'un Galaxy Note7 akıllı telefonu geçtiğimiz Ağustos ayında pazara sunulmuş ve Ekim ayında da hem üretimi hem de satışları durdurulmuştu. Bu cihazın piyasadan çekilmesinde etken ise bataryasında bulunan bir sorun nedeni ile cihazın yanması / patlaması olurken, bu nedenle de Güney Kore devi milyarlarca dolar zarar etmişti.

Galaxy Note7'nin üretimi ve satışları durduruldu. Ancak satışlar durdurulmadan önce Galaxy Note7 akıllı telefonu satın alan bir çok kişi olmuştu. Bu kişiler için firma toplama kararı alırken, bir çok Galaxy Note7 sahibi akıllı telefonlarını vermiş ve para iadesi almış ya da Galaxy S7 edge ile cihazlarını değiştirmişti.

Ancak yine de dünya genelinde Galaxy Note7 akıllı telefonlarını geri getirmeyen bir çok kullanıcı bulunmakta ve Samsung, aldığı önlemlerle bu cihazların geri getirilmesini sağlamayı amaçlıyor.

Bir çok ülkede firma Galaxy Note7'nin batarya şarj kapasitesini %60 ile sınırlandırmış ve böylece tehlikeyi bir nebze olsun gidermişti. Diğer taraftan kısa bir süre önce Yeni Zelanda'da firma Galaxy Note7 cihazların operatör bağlantılarını engelleyerek, kullanıcıların bu cihazları geri getirmesini sağlamayı amaçlamıştı. Firma bu amacında da başarılı oldu.

Gelen bilgilere göre şimdi de aynı şekilde Avustralya'da da Galaxy Note7 modellerinin şebeklere bağlantısının engellenmesi amaçlanıyor. 15 Aralık tarihi itibari ile Avustralya'da bulunan Galaxy Note7 kullanıcıları artık telefon görüşmesi yapamayacak ya da şebeke üzerinden internete bağlanamayacak.

Whatsapp