Galaxy Note7 anavatanında ön sipariş rekoru kırdı

Samsung'un yeni Galaxy Note7 akıllı telefonuna Güney Kore'de büyük ilgi var...

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden birisi olan Samsung, kısa bir süre önce merakla beklenen yeni Galaxy Note7 akıllı telefon modelini resmi olarak duyurdu. 2 Ağustos tarihinde düzenlenen etkinliklerle gün yüzüne çıkan akıllı telefon edge olarak adlandırılmamasına rağmen iki yanı kavisli dokunmatik ekranı ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Ayrıca Samsung'un yeni akıllı telefonu, IP68 sertifikasına sahip ve bu da 1.5 metreye kadar su altında 30 dakika boyunca kullanılabileceği anlamına geliyor. Ayrıca bu yeni akıllı telefon firmanın şimdiye kadar USB Type-C desteği ile sunduğu ilk akıllı telefon oldu.

Duyurunun hemen ardından Galaxy Note7 akıllı telefon farklı ülkelerde de ön siparişe sunulmaya başlanmıştı ve bu ülkelerin başında da firmanın anavatanı Güney Kore gelmekte.

Gelen yeni bilgilere göre Galaxy Note7, Samsung'un anavatanı Güney Kore'de en çok ön sipariş verilen akıllı telefon oldu. Sadece 2 günde 200.000'den fazla ön sipariş bu akıllı telefon için gelirken, Galaxy S7'de ise bu sayının yarısı gelmişti.

Güney Kore'de Galaxy Note7 KRW 988,900 (yaklaşık $895) fiyat etiketine sahip ve cihazın global olarak 19 Ağustos tarihinde raflardaki yerini alacağı kaydedilmekte. Güney Kore'de Gear Fit 2 ücretsiz olarak akıllı telefonla sunuluyor.

Galaxy Note7 akıllı telefon, 5.7" büyüklüğünde 2560x1440 piksel Quad HD dokunmatik ekran, 4GB sistem belleği, 64GB dahili veri kapasitesi, Qualcomm Snapdragon 820 / Samsung Exynos 8890 yonga seti, 12MP arka kamera, 5MP ön kamera, Google Android 6.0.1 Marsmallow mobil işletim sistemi özelliklerine sahip.

Whatsapp