Galaxy Note5 için Android Nougat güncellemesi çalışmaları başladı

Samsung'un Galaxy Note5 modeli için Android 7.0 Nougat çalışmaları içerisinde olduğu bilgisi geldi.

Google tarafından geliştirilen açık kaynak kodlu akıllı telefon pazarında sayısız firma tarafından kullanılırken, satış rakamları ile en büyük üretici ise Samsung olmakta. Firma her sene Android işletim sistemi üzerinde çalışan bir çok giriş, orta ve üst seviye modeli dünya genelinde satışa sunuyor.

Google yeni Android 7.0 Nougat mobil işletim sistemi sürümünü geçtiğimiz Ağustos ayında yayınlamıştı. Bu işletim sistemi bir çok firma tarafından hem yeni modellerde yer verilmeye başlandı, hem de önceki modeller için güncelleme olarak sunulma çalışmaları da başlamış durumda.

Samsung, kısa bir sür önce Gaalxy S7 ve Galaxy S7 edge modelleri için Android 7.0 Nougat Beta Program'ı başlatmıştı. Bazı ülkelerde beta sürümü olarak Nougat bu cihazlara yüklenebiliyor. 

Diğer taraftan ayrıca Samsung cephesinden Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge için de Android 7.0 Nougat çalışmalarının başlatıldığı haberi gelmişti. Diğer taraftan şimdi de gelen bilgilere göre Samsung Galaxy Note 5 için de Android 7.0 Nougat güncelleme çalışmalarına Samsung başlamış durumda. Ayrıca Galaxy Tab S2 için de güncelleme geliyor.

İlk olarak Galaxy S7 ve Galaxy S7 Android Nougat güncellemesine kavuşacak. Ayrıca güncelleme en erken 2017 başlarında gelecek. Bu güncellemenin ardından kısa süre içerisinde Galaxy S6, Galaxy S6 edge ve Galaxy Note 5 için de yeni güncelleme yayınlanacak.

Whatsapp