Galaxy Note 8, Snapdragon 836 ile Gelen İlk Akıllı Telefon Olabilir

Samsung Galaxy Note 8'in Qualcomm Snapdragon 836 yonga seti ile pazara sunulacak ilk akıllı telefon olacağına dair bazı iddialar ortaya atıldı.

Samsung, Galaxy S8 ikilisini tanıttığı andan itibaren, Galaxy Note 8 söylentileri, dedikodu kazasında kaynamaya başlamıştı. Galaxy Note 7 fiyaskosundan sonra piyasaya sunulacak ilk Note serisi cihaz olması nedeni ile önemli olan Galaxy Note 8 hakkında gelen iddialara bir yenisi daha eklendi. 

Samsung'un bir sonraki phablet segmenti amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy Note 8, 6.3 inç büyüklüğünde Infinity Ekran tasarımı, çift arka kamera kurulumu ve Android 7.1.1 Nougat işletim sistemi ile piyasaya sunulması bekleniyor. 

Bugün ise Samsung Galaxy Note 8'in yonga seti ile ilgili ilk söylentiler ortaya çıktı. İddialara göre Samsung Galaxy Note 8, Qualcomm'un henüz resmi duyurusu yapılmamış olan Snapdragon 836 yonga setinden güç alacak. Bu sayede Galaxy Note 8, Snapdragon 836 yonga seti ile sunulan ilk akıllı telefon olma özelliğini de kazanacak. 

İddialarda, Snapdragon 836 yonga setinin, Qualcomm'un şu anda sunduğu en yeni ve en güçlü mobil yonga seti olan Snapdragon 835 yonga setinin biraz daha gelişmiş bir versiyonu olacağı belirtiliyor.

Snapdragon 836 yonga seti Octa-Core 2.5 gHz işlemciye sahip olacak. Snapdragon 835 ise 2.45 gHz'lik Octa-Core CPU'ya sahip. Yonga seti ayrıca 740 mhz grafik işlemci birimine sahip olacak. Galaxy Note 8, Snapdragon 836 yonga setini kullanan ilk cihaz olurken, onu LG V30 ve Google'ın Pixel akıllı telefonlarının yeni versiyonların takip edecek. 

Whatsapp