Galaxy Note 7 kullanıcılarının yarısının iPhone 7'ye yöneldiği ifade ediliyor

Samsung'un Galaxy Note7 akıllısının batarya fiyaskosu sonrasında kullanıcıların yarısı iPhone 7'ye yöneldi.

Akıllı telefon pazarında genellikle yüksek satış rakamları ile adından söz ettiren Samsung, son dönemde ise büyük bir fiyaskoya imza attı. Firmanın bu sene için en önemli modellerinden birisi olan Galaxy Note7, Ağustos ayında pazara sunulduktan sonra batarya sorunları ortaya çıkmış ve bu ay içerisinde kısa süre önce de cihazın satışları ikinci ve son olarak durdurulmuştu.

Samsung, Galaxy Note7 satın alanları cihazlarını alıyor ve Galaxy S7 edge ile değişim ve belli oranda geri ödeme ya da tam olarak bedeli geri sunuyor. 

Pazar araştırma şirketlerinden birisi olan BayStreet tarafından geçenlerde sunulan bir araştırma raporu, Galaxy Note7 kullanıcılarının %70'lik kısmının Samsung  markasında kalabileceği şeklindeydi. Ancak bir başka pazar araştırma şirketi IDC ise farklı sonuçları yayınladı.

IDC, Galaxy Note7'nin satışlarının durdurulduğu açıklamasının geldiği günden sadece 4 gün sonra 17 ve 18 Ekim tarihlerinde gerçekleştirdiği ankette 1.082 ABD'de Galaxy Note7 akıllı telefon kullanıcısı konuya dahil olurken, bunlardan 507 kişi daha Samsung cihaz sahibi, 347 kişi eskiden de Samsung akıllı telefon kullanmış, 228 kişi şimdiye kadar hiç Samsung akıllı telefon kullanmamış.

Aslında ankette sadece 24 kişinin gerçekten Galaxy Note7 kullanıcısı olduğu ifade edilirken, bunlardan 12 tanesi yani yarısı Apple'ın iPhone 7 modellerine yöneleceklerini ifade etmiş. Sadece %17'lik kısım da yeniden Samsung modellere yönelmeyi düşünüyor. 

Whatsapp