Galaxy Fold Satışları Ortaya Çıkan Ekran Sorunları Sebebiyle Ertelendi

Samsung'un katlanabilir akıllı telefonu Galaxy Fold'un satışları cihazın yaşadığı ciddi ekran sorunları sebebiyle şimdilik askıya alındı.

Samsung'un etkinlik kapsamında duyurduğu en ilgi çekici modellerinden biri olan Galaxy Fold şimdilerde ekran sorunu ile gündemden düşmüyor. Satışa çıkmasının ardından cihazı satın alan birçok kullanıcıdan gelen şikayete göre telefonun ekranı bir hayli dayanıksız ve cihaz kendi kendine kırılıyor.

Bu durum karşısında sessiz kalmayan Samsung şuandaki Galaxy Fold satışlarını durdurdu ve başka bir tarihe erteledi. Umarız bu sorun ile ilgili kısa bir sürede çözüm bulunur ve tekrar katlanabilir telefonun satışları açılır.

Son raporlara göre şirketin Çin’de çarşamba günü Şangay’da gerçekleşmesi planlanan ön sipariş alımı geçici olarak iptal edildi. Yapılacak olan yeni testlerin ve müdahalelerin ardından şirketin cihazı yeniden satışa sunması bekleniyor.

Elbette akıllara bu zamana kadar bu testler yapılmamış mıydı ? Sorusu gelebilir fakat cihazları satın alan kullanıcıların nasıl bir olay sonucu ekranlara hasar verdikleri şuanda bilinmiyor. Sorunun Galaxy Fold'un tasarımı sebebiyle olduğunu düşünüyoruz. Zaten şirket bu yüzden satışları erteleme kararı aldı.

Samsung yaptığı açıklamada telefonun üzerinde uygulanmış bir şekilde gelen ekran koruyucu filminin çıkarılmaması gerektiğini belirtse de böylesine ciddi ekran hasarlarının sadece bir ekran koruyucu sebebiyle olacağını düşünmüyoruz. Şuanda Amerika pazarında 1980 ABD doları fiyat etiketi ile satılan cihaz fiyatıyla da el yakıyor.

Samsung Galaxy Fold katlanmış halde iken 4,6 inç harici ekran paneline sahipken açılmış halde 7,3 inç ekran paneli sunabiliyor. İçerisinde Snapdragon 855 işletim sistemi, 512 GB UFS 3.0 dahili depolama alanı, 12 GB RAM ve 4380 mAh batarya bulunan cihaz piyasadaki en güçlü cihazlardan bir tanesi olarak dikkat çekiyor diyebiliriz.

Whatsapp