Galaxy A9 Pro'nun uluslararası versiyonu satışa sunuldu

Samsung'un Galaxy A9 Pro akıllısının uluslararası versiyonu ilk olarak Malezya'da satışta...

2016'da akıllı telefon üreticileri arka arkaya yeni cihazlarını pazara sunarken, Samsung da yine liderliğini sürdürüyor. 2016 ilk çeyrek rakamlarına bakıldığında Güney Kore devi, Apple'ın önünde açık ara farkla zirvede yer alırken, Galaxy A9 Pro adındaki model de büyük ilgi gören cihazlardan birisi olmuştu.

Samsung Galaxy A9 Pro, Mart ayında resmi olarak duyurulmuş ve duyuru sonrasında da dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin'de satışa çıkmıştı. Bu cihazın Çin dışına ne zaman çıkacağı büyük merakla beklenirken, yeni gelen habere göre Galaxy A9 Pro'nun uluslararası versiyonu ilk olarak Malezya'da satışa çıktı.

Daha önce Wi-Fi, Bluetooth ve FCC sertifikasyon süreçlerinde ortaya çıkan Galaxy A9 Pro akıllı telefonun Malezya satış fiyatı ise RM 1,999 ( Yaklaşık 500$) olarak belirlenmiş.

Galaxy A9 Pro akıllı telefon 6" büyüklüğünde ve 1920x1080 piksel Full HD çözünürlüğünde dokunmatik Super AMOLED ekrana sahip. Qualcomm tarafından geliştirilen 1.8Ghz saat hızında sekiz çekirdekli işlemcili Snapdragon 652 yonga setinden güç alan akıllı telefonda sistem belleği 4GB olarak yer alırken, ayrıca dahili veri kapasitesi de 32GB olarak yerleştirilmiş.

Akıllı telefonun arkasında OiS desteğine de sahip olan 16MP çözünürlükte kamera bulunuyor ve Selfie kamerası da 8MP olarak ön tarafta konumlandırılmış. Google Android 6.0.1 Marshmallow mobil işletim sistemi üzerinde çalışan akıllı telefon 5.000mAh batarya içermekte.

Whatsapp