Galaxy A3 (2017) akıllı telefon Bluetooth sertifikasyon sürecinde göründü

Samsung'un yeni Galaxy A3 (2017) akıllı telefonu hakkında farklı kaynaklardan bilgiler gelmeye devam ediyor.

Samsung'un gelecek sene sunacağı yeni modeller hakkında bilgiler gelmeye devam ederken, yeni amiral gemisi Galaxy S8'in ardından özellikle de Galaxy A (2017) ailesi büyük bir önem taşıyor. Bu seri içerisinde yer alacak olan cihazlar hakkında da bilgiler gelmeye devam ederken, Galaxy A3 (2017) de bu akıllı telefonlardan birisi olmakta.

Samsung Galaxy A3 (2017) daha önce ZAUBA'da ortaya çıkmış ve ayrıca benchmark veri tabanında da bazı teknik özellikleri görülmüştü. Şimdi de bu cihaz Samsung SM-A320F model numarası ile Bluetooth SIG'de sertifikason sürecinde yerini aldı. Bu süreçlerin ardından cihazın duyurulmasının da oldukça yakın olduğunu söyleyebiliriz.

Samsung'un bu yeni akıllı telefonu 4.7" büyüklüğünde dokunmatik ekran ile geliyor. Ayrıca ekranın çözünürlüğü ise 1280x720 piksel HD olurken, sistem belleği 2GB ve dahili veri kapasitesi de 8GB olmakta. Bu dahili veri kapasitesi istenirse microSD kart takılarak daha da arttırılabilecek.

Samsung Galaxy A3 (2017) akıllı telefon gücünü ise 1.5Ghz saat hızında çalışan sekiz çekirdekli işlemcili yonga setinden güç alacak.Ayrıca 12MP arka kamera içerecek ve ön kamerası da 8MP olmakta. Bu da giriş seviyesi bir model olmasına rağmen bütçesi yeterli olmayan fotoğraf meraklıları için Galaxy A3 (2017)'nin önemli bir seçenek olacağı anlamına geliyor.

Akıllı telefonda işletim sistemi olarak ise Google tarafından geliştirilen Android 6.0.1 Marshmallow bulunuyor.

Whatsapp