Galaxy A-Serisi Telefonlar, AMOLED Yerine LCD Ekrana Sahip Olacak

Samsung'un önümüzdeki dönemde piyasaya sunacağı, balta Galaxy A serisi orta seviye akıllı telefonları AMOLED yerine LCD ekran paneline sahip olacak.

Güney Kore merkezli bir medya kuruluşu olan ETNews, 2019 Galaxy A serisi akıllı telefonlarıyla ilgili şirket içinden bilgi aldığını iddia ediyor. ETNews'in haberine göre, 2019 yılında gelecek olan Galaxy A50 ve A60 akıllı telefonlar, AMOLED yerine LCD paneller ile birlikte gelirken, Galaxy A30, A40, A70 ve A80 modelleri yine AMOLED ekrana sahip olmaya devam edecek. 

Samsung'un bu kararı almasındaki en önemli etken, hiç şüphesiz Çin merkezli üreticilerin rekabetçi fiyatları ile Samsung'un satışlarını önemli ölçüde düşürmüş olmasıdır. Ve yine söylentiye göre, 2019 yılında piyasaya sunulacak olan yeni Galaxy M serisi de AMOLED panellerle planlanmış olmasına rağmen bu karardan nasibini alarak LCD ekranlarla gelecek. 

Küçük bir hatırlatma yapmamız gerekirse, Galaxy M serisi, Galaxy J, Galaxy On ve Galaxy C serisinin birleştirilmesi ile ortaya çıkacak ve oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahip olacak.

Ancak yeni özelliklerin ilk olarak Galaxy A serisinde uygulamaya konulması bir süre daha bekleyecek gibi görünüyor zira, Samsung bu özellikleri bir süre daha test etmeyi düşünüyor. Bunun doğru karar olup olmadığını ise zaman gösterecek. 

Whatsapp