Foxconn'un Vietnam'daki Microsoft Mobile Fabrikalarını Devralacağı Duyuruldu

Microsoft, Nokia satın almasından doğan atıl iş gücünden kurtulmaya çalışıyor.

Yazılım devi Microsoft, Nokia Cihazlar ve Servisler iş kolunu satın alarak donanım sektörüne de el atmış ve aynı zamanda onbinlerce işçiden oluşan büyük bir atıl işgücüne sahip olmuştu. Satın almanın ardından önemli oranda maddi kayıplara neden olan yaklaşık 18 bin çalışan işten çıkarılmıştı. Zira Microsoft Mobile'ın en büyük maliyeti Nokia anlaşmasından sonra Microsoft çalışanı olan işçiler oluşturuyordu. 

Microsoft son zamanlarda Vietnam'daki fabrikalarını kapatacağını açıklamıştı. Bugün ise Microsoft Mobile'ın Vietnam'daki fabrikalarında çalışan işçiler için iyi haber Foxconn'dan geldi. Microsoft'un Nokia Özellikli Telefon üretme hakkını 350 milyon dolar karşılığında satın alan Foxconn,  Microsoft Mobile'ın Vietnam'daki fabrikalarını da satın devralmaya hazırlandığını duyurdu. 

Foxconn cephesinden gelen fakat henüz resmi olarak açıklanmayan anlaşmaya göre Çin merkezli üretici,  Microsoft Mobile'ın Vietnam'daki fabrikalarında akıllı telefon ve özellikli telefon üretimi için 22 Milyon Dolar (492 milyon Vietnam Doları) karşılığında anlaşmış durumda. Anlaşmanın 2016 yılının ikinci yarısında tamamlanması ve hayata geçirilmesi planlanıyor. 

Microsoft,  Nokia Cihazlar ve Servisler iş kolu anlaşmasından doğan yaklaşık 18 bin kişilik fazla çalışanı işten çıkarmış ve geçtiğimiz günlerde de Finlandiya'daki merkezden 1350 kişinin daha işten çıkarılacağı Microsoft CEO'su Satya Nadella tarafından doğrulanmıştı. Nokia satın almasının ardından yaklaşık iki yıl geçtikten sonra attık Microsoft Mobile iş kolunda taşlar yerine oturmaya başladı gibi görünüyor. 

Whatsapp