Foxconn, Toshiba'nın depolama birimini istiyor

Apple markalı ürünlerin fabrikasında üretimini gerçekleştiren Foxconn firması, Toshiba'nın depolama birimini satın almak adına kolları sıvadı.

Apple’ın geliştirdiği akıllı cep telefonu ile tablet bilgisayar modellerini fabrikasında donanımsal olarak birleştirerek satışa hazır hale getiren Foxconn, depolama birimi üretimi gerçekleştiren Toshiba’nın birimini almak için kollarını sıvadı.


The Wall Street Journal tarafından ortaya atılan bu iddiaya göre 27 milyar dolarlık bir teklifte bulunan Foxconn, bu birimi satın alarak tüm Apple cihazların depolama birimi üretimini kendisi geliştirmeyi amaçlıyor. Foxconn tarafından gerçekleştirilecek bu satın alım ile birlikte Apple’ın üretim konusunda diğer firmalara azalan güvenini de yeniden yerine getirmeyi başaracak gibi duruyor.


Üretim konusunda birçok firma ile ortak olarak çalışan Apple, Foxconn’un gerçekleştireceği bu satın alım birlikte ikili ile ilişkilerini bir adım daha ileriye taşıyacak. İki firma tarafından da satın alım ile ilgili net bir açıklama yapılmazken, birçok farklı birimini satışa sunan Toshiba’nın bu satın alım işine oldukça sıcak baktığı belirtiliyor.

Whatsapp