Fortnite, sonunda Android dünyasına merhaba dedi

Epic Games isimli ünlü oyun yapımcısı tarafından geliştirilen Fortnite isimli oyun, sonunda Play Store'da yerini göstermeye başladı.

Oyun dünyasının önemli üreticilerinden birisi olarak karşımıza çıkan Epic Games firması, Samsung ile ortaklaşa gerçekleştirdiği anlaşma ardından ilk mobil oyunu Fortnite'ın Android sürümünü resmi olarak erişime açtı. Sadece Samsung markalı cihazlar için yayınlanan yapımın bu platform için hazırlanan sürümü, belirtildiği gibi Galaxy Note9 lansmanında gerçekleştirildi.

Epic Games CEO'su Tim Sweeney tarafından gerçekleştirlen açıklama ile birlikte resmi olarak Android sürümü erişime açılan oyunun daha önce belirtildiği gibi bir süre Galaxy Note9 cihazları için özel olmayacağı ve sadece Galaxy S7, S8, S9, Note8, Note9, Tab S3 ve Tab S4 modellerinde oynanabileceği ortaya çıktı.

Oyun gelen sızıntılarda belirtildiği gibi Google Play Store'a yüklenmezken, oyunun sadece Samsung'un kendi resmi uygulama mağazası Galaxy Apps'te indirime açıldığı duyuruldu. Uyumlu cihazların ortak özelliklerine baktığımızda karşımıza 64 bit, Android 5.0 ve üzeri işletim sistemi ile çalışan 3GB ve üzeri RAM'e sahip cihazlar olduğunu görüyoruz.

Her iki firmada aralarındaki anlaşmanın tam detayını belirtmezken, Android sürümünün belli bir süre Samsung Galaxy cihazlara özel olacağı belirtiliyor. Bakalım oyun ne kadar süre bu cihazlar için özel olacak ve daha sonra hangi cihazlar için yayınlanacak.

Whatsapp