Fortnite iOS Sürümü İlk 4 Gün İçinde 1.5 Milyon Dolar Gelir Elde Etti

Dünyaca ünlü hayatta kalma oyunlarından Fortnite'ın mobil sürümü ilk 4 gün içerisinde 1.5 milyon dolar gibi büyük bir gelir elde etmeyi başardı.

Geçtiğimiz günlerde iOS için erken erişim kayıtları almaya başlayan dünyaca ünlü Fortnite oyunu çok kısa süre içerisinde rekor kırmayı başardı. Fortnite iOS sürümü yayınlandıktan sonraki ilk 4 gün içerisinde 13 ülkede 1,5 milyon dolarlık bir başarının altına imzasını attı. sahiptir. Analiz şirketlerinden gelen raporlara göre tanıtımdan sonraki ilk 72 saat içinde oyuncular 1 milyon dolar civarında bir parayı Fortnite oyunu içerisinde harcadı.

Elbette Fortnite oyununun ilk 4 günde elde etmiş olduğu bu miktar özellikle Pokemon Go'nun 2016'da yayınlandığı ilk günlerde elde etmiş olduğu para veya Clash Royale'ın elde ettiği kazanç göz önüne alındığında etkileyici değil gibi görünüyor.

Fakat şunu unutmamak gerekiyor ki Fortnite halen iOS sürümü için davetiye ile oynanabiliyor ve oyununun Android sürümü halen duyurulmadı. Bu durumda Fortnite hem iOS hemde Android işletim sistemleri için herkese açık hale geldiğinde belki de diğer birçok popüler mobil oyunu geride bırakacaktır. Fortnite çapraz platform desteği ile bilgisayar, konsollar ve telefonlardan oyunu oynayan herkesi aynı savaş alanına sokabiliyor.

Oyunda çapraz platform desteği olduğu için siz eğer bilgisayar veya konsol üzerinden bir oyun içi harcama yaparsanız telefonunuzda bu harcamayı yapmanıza gerek kalmıyor. Sanal para direkt olarak hesabınıza geçmiş oluyor. Bu sebeple ortaya çıkan bu gelirin büyük bir kısmını diğer platformlardan yapılan alışverişlerin oluşturduğu da söyleniyor. Bütün bunlara rağmen Fortnite büyük bir oyuncu kitlesine sahip olacak gibi görünüyor.

Whatsapp