Fortnite, App Store'da üç ayda 100 milyon dolar kazanç sağladı

Henüz sadece iOS işletim sistemli akıllı cep telefonları için geliştirilen Fortnite isimli yapım, App Store'da geçirdiği 90 günlük süreç ardından 100 milyon dolar gelir elde etmeyi başardı.

iOS işletim sistemli akıllı cep telefonları ile tablet bilgisayarlar için geliştirilen ve kısa süre içerisinde mobil oyun dünyasının en popüler ismi olmayı başaran Fortnite, her geçen gün daha popüler hale gelmeyi başarıyor. Çok kısa süre öncesinde tanıtılan ve milyonlarca indirme rakamına ulaşmayı başaran Fortnite isimli yapımın yapımcısına oldukça önemli bir gelir sağladığı belirtiliyor.

Fortnite isimli oyunun bundan tam 90 gün öncesinde iOS platformu için duyurulan yapım, kısa bir süre içerisinde ise Android işletim sistemli cihazlara merhaba demeye hazırlanıyor. Yapım App Store uygulama mağazasında 90 günlük süre zarfında 100 milyon dolar gibi oldukça önemli bir gelir elde etmeyi başarırken, kendi yapımcıları Epic Games'i tam anlamıyla zengin etmeyi başardı.

Sensor Tower isimli firma tarafından alışan verilere göre ilk olarak çıkışını 19 Mart 2018'de gerçekleştiren yapım, ilk 30 gün içerisinde 25 milyon dolarlık gelir elde etmeyi başarmış. Daha sonraki 15 günlük dönem içerisinde ise bu gelir rakamını 50 milyon dolar seviyesine çıkartan oyun, sadece App Store'da 90 gün içinde 100 milyon dolar gelir ederek Clash Royale'in ardından ikinci sıraya yerleşti.

Epic Games ve People Can Fly tarafından geliştirilip dağıtılan oyun sadece iOS işletim sistemli akıllı cep telefonlarında değil, daha öncelerinde ise Windows, macOS, PlayStation 4 ve Xbox One platformlarında boy gösteriyor. Bakalım Android platformu için hazırlanan sürümü ardından, pazarda nasıl bir başarı elde etmeyi başaracak?

Whatsapp