Firstface: ''Apple Touch ID'yi bizden çaldı''

Kore merkezli Firstface firması, Apple tarafından iPhone ve iPad'lerde kullanılan Touch ID teknolojisinin patentini kendi elinde barındırdıklarını belirtiyor.

Akıllı telefon üretiminin önemli isimleri arasında yer alan Cupertino merkezli Apple firmasının 2018 yılında bir türlü yüzü gülmüyor. Dün 500 milyon dolarlık ceza ödemesine karar verilen şirketin bu seferde Touch ID teknolojisine ait ilginç bir iddia kamuoyuna servis edildi.

Güney Kore'de faaliyet gösteren Firstface isimli teknoloji şirketi gerçekleştirdiği açıklamada Apple'ın Touch ID teknolojisini kendisinden çaldığı iddiasını ortaya sürdü. Şirket Apple tarafından kullanılan parmak izi kimlik doğrulama teknolojisinin henüz anlaşma aşamasında oldukları sırada rızaları olmadan iPhone modellerinde kullanımlaya başladığını belirtiyor.

2011 yılında Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Kore ve birçok önemli pazarda parmak izi kimlik doğrulama teknolojisinin patentini Firstface şirketinin aldığını doğrularken, buna rağmen Apple'ın 2013 yılında piyasaya sürülen iPhone 5s modelinde izinsiz bir şekilde bu teknolojiyi kullanmaya başladığını belirtiyor.

Firstface şirketinin CEO'su Shim Young-tack, lisans anlaşması yapmak üzere Apple'a ulaşmaya çalıştıklarını belirtirken, gelen red cevabı ile şaşkına döndüklerini söylüyor. Bu yıl içerisinde üç farklı iPhone modeliyle karşımıza çıkacak olan firma artık haberimize konu olan Touch ID teknolojisinin kullanımına bir son vermek ve Face ID teknolojisini kullanmaya başlamak istiyor.

Konuyla ilgili sessiz kalmayı sürdüren Apple firmasının, bir nevi ortaya çıkan bu ilginç iddiayı doğrular nitelikte olduğunu söyleyebiliriz.

Whatsapp