Firefox 8.0, iOS işletim sistemli cihazlara kavuştu

Mozilla iOS işletim sistemli mobil cihaz kullanıcıları için hazırladığı Firefox 8.0 güncellemesini yayınladı. Birçok iyileştirme ve hata gidermelerini beraberinde getiriyor.

Bir dönemler masaüstü bilgisayarların en çok tercih ettiği web tarayıcısı olarak karşımıza çıkan ancak zamanla akıllı telefonların popülerleşmesi ve Google Chrome'un hakimiyeti ele geçirmesiyle kan kaybeden Firefox işletim sistemi, son dönemlerde mobil cihazlara büyük önem veriyor. İnternette dolaşırken kişisel verilerin gizli kalmasını isteyenler adına Firefox Focus'u geliştiren ekip, şimdilerde ise iOS işletim sistemli cihazlar için Firefox 8.0 sürümünü indirilmeye sundu.

Yeni güncellemesiyle birlikte bünyesinde bir çok özellik ve iyileştirme sunan web tarayıcısı, özellikle son dönemlerde kullanıcıların her serviste tercih ettiği gece modu özelliğine kavuşuyor. Gece karanlığında bu özellik sayesinde gözlerinizin daha az yorulması sağlanacakken, QR kod okuyucu özelliğini de bünyesine kazandırıyor ve ekstra olarak bir uygulama indirmeden işlemleri gerçekleştirme imkanını size sağlıyor.

Kopyalanan bağlantıları otomatik olarak açmanızı sağlayan Firefox 8.0 uygulaması, gelişmiş bir şifre yöneticisi ile daha fazla site için parola senkronize etme imkanını sizlere tanıyor. Güncelleme hali hazırda Almanya ve ABD'deki kullanıcılar üstünde test edilirken, kısa bir süre ardından ise ülkemizde de indirilmeye başlanılacak.

Son olarak güncelleme ile birlikte Dailymotion, YouTube v.b. sitelerde videoyu durdursanız bile arka plandan gelen ses sorununun da ortadan kaldırıldığını belirtelim.

 

Whatsapp