Facebook'tan ulaşılması zor rekor! 2 milyar üye

Sosyal medya dünyasının lider ismi Facebook, her geçen gün daha popüler bir hale kavuşuyor. Facebook şimdilerde ise 2 milyar üye sayısını geride bırakmayı başardı.

Sosyal medya akımının hayatımıza tam anlamıyla popüler bir şekilde entegre olmasını sağlayan Facebook, inanılmaz bir rekorun daha altına imzasını attı. Popüler ülkelerde kullanım oranı düşen Facebook son dönemlerde gözünü Asya ve daha çok diğer doğu ülkelerine çevirmişti.

Bu girişimi oldukça başarılı olan ve üye sayısını gittikçe arttırmayı başaran Facebook, toplam kullanıcı sayısını 2 milyar seviyesinin üzerine çıkartmayı başardı. 7.5 milyar dünya nüfusu bulunurken, bunun 2 milyarından daha fazlasının Facebook'a kayıtlı olması haliyle oldukça şaşırtıcı bir detay.


Facebook bünyesinde Instagram ve WhatsApp gibi oldukça popüler uygulamaları da barındırırken, son dönemlerde ise anlık mesajlaşma uygulaması Messenger için önemli yatırımlar yapıyor. Messenger uygulamasının kullanımını arttırmak isteyen ekip, bu uygulama üzerinden sesli görüşme ve videolu görüşme özelliklerini güncelledi.


Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg konuyla ilgili sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden bir açıklama; "Bu sabah itibariyle, Facebook 2 milyar kullanıcıya ulaştı. Dünyayı birleştiren bir ilerleme kaydediyoruz ve şimdi de dünyayı birbirine yakınlaştıralım. Bu yolculukta sizlerle birlikte olmak bir onurdur." açıklamasını yaptı.

 

Whatsapp