Facebook'a Boykot Kampanyası Giderek Büyüyor

Mark Zuckerberg'in Amerikan kongresinde ifade vereceği gün, Faceblock etiketi ile büyük facebook boykot kampanyası da yapılacak.

Önümüzdeki Çarşamba günü, Facebook'un kurucu ortağı ve CEO'su Mark Zuckerberg, veri gizliliği konusunda Kongre'de ifade verecek. Aynı tarihte, 11 Nisan'da Operasyon Faceblock da hayata geçecek. Operasyon Faceblock boykotu, Facebook dahil WhatsApp, İnstagram ve Messenger gibi Facebook uygulamaları için bir gün boyunca sürecek. Boykot, 24 saat boyunca devam edecek ve kullanıcılardan izin almadan 87 milyon Facebook profilinin kullanımını Cambridge Analytica tarafından protesto etmek için planlandı. Kullanıcıların rızası olmadan kişisel verilerin kullanımı, 2011 yılında FTC'nin Facebook ile imzaladığı bir kararnameyi ihlal ediyor gibi görünmekte. 

Faceblock Operasyonu sözcüsü Laura Ullman, boykotun sosyal medya devine, grubun veri gizliliği konusunda endişelerini "güçlü bir mesaj" şeklinde göndereceğini söyledi. Skandalın ortaya çıkmasının ardından önemli sayıda kullanıcı facebook profilini silmiş ve şu anda çok daha fazlasının da boykota katılmak istediğini belirten Ullman, ancak bir çok kişinin facebook uygulamasını kurumsal şemsiye altında kullandığını belirtti. 

Ullman, 11 Nisan'da Facebook, Messenger, WhatsApp ve Instagram'da kullanmaya devam edeceklerini dışında, boykotta yer alanların da Zuckerberg ve yerel hükümetlere mektup yazdıklarını ileri sürüyor. Boykot ile ilgileniyorsanız, www.facebookblackout.org adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Whatsapp