Facebook yüz tanıma özelliğini ülkemizde kullanıma sundu

Facebook ülkemizdeki sahte profil kullanımının önüne geçmek adına geliştirdiği yüz tanıma özelliğini resmi olarak duyurdu.

Sosyal medya dünyasının eli en güçlü ismi olarak karşımıza çıkan Facebook firması, büyük bir merakla beklenilen yüz tanıma sistemini ülkemizde devreye soktuğunu duyurdu. Bu özellikle birlikte güvenliği arttırmayı amaçlayan firma, sahte profilleri ve izinsiz paylaşılan fotoğraflarını artık çok daha kolay bir şekilde kontrol etme imkanına sahip.

Yüz tanıma özelliği sayesinde dilerseniz istemediğiniz fotoğraflara etiketlenmenizi engelleyebilecekken, fotoğraflarınızı kullanan sahte hesaplardan sizleri rahatlıkla koruyabilecek. Bu sayede sizin herhangi bir fotoğrafınızı profilinizden alıntılayıp farklı bir profilde kullanılan kullanıcıyı anında takip edebilecekken, bu profilin kapatılmasına da hızlıca gerçekleştirebileceksiniz.

Facebook yüz tanıma özelliği varsayılan olarak tüm kullanıcılara açık şekilde sunulacakken, eğer bu özelliği kapatmak isterseniz Ayarlar kısmından Gizlilik Ayarları'nı kontrol etmeniz ve daha sonra ise bu bölümdeki yüz tanıma özelliğini kapatmanız yeterli olacak.

Bu sistemle birlikte fake yada diğer adıyla sahte profillerin üstesinden gelmeyi planlayan Facebook, özelliği ülkemizde bu alanda gelen şikayet sayısının yüksek olması nedeniyle devreye aldı. Bakalım Facebook tarafından geliştirilen bu yüz tanıma sistemi, belirttiğimiz gibi sahte profillerin üstesinden gelmeyi başarabilecek mi?

Whatsapp