Facebook Şifre Kırma Yöntemleri Ve Alınabilecek Önlemler

Facebook Şifrem Çalındı, ne yapmalıyım? sorusunu sormamanız için facebook şifre kırma programları ile facebook şifresi nasıl kırılır bunların işleyiş ve çalışma mantıklarını açıkladık.

Son yıllarda internet, hayatımızda akıl almaz bir şekilde önem tutmaya başladı. Tabii internet derken sadece sitelerde bir şeyler araştırmaktan, oyunlar oynamaktan bahsetmiyorum. Bu hayati önemin büyük parçası sosyal medya mecralarına ait. Facebook olsun, İnstagram olsun, Twitter, Snapchat derken kafamızı kaldıramaz olduk. Her işimizi buralarda halleder olduk. Bazen faydalı olduğu kadar, zararlı da olabiliyor bildiğiniz üzere. Faydalarını hepimiz biliyoruz zaten ama biraz bahsedeyim yine de; yıllardır görmediğimiz arkadaşlarımız ile buluşma planlarından tutun da e-ticaret yapmaya kadar akla hayale gelmeyecek bir sürü kolaylığı var. Ama bunların yanın da kullanım alanları ve araçları çoğaldıkça zararları da artıyor, e sonuçta kullananlar da insan.

Ben bu yazımda, Facebook şifresi nasıl kırılır, Facebook hesabınızın çalınmaması için alınacak önlemler ve çalınırsa ne yapılabilir? Gibi soruların üzerinde duracağım. Facebook hepimizin bildiği gibi dünya üzerinde en fazla kullanıcıya sahip sosyal medya platformu. İlk kurulduğu günden bu yana kendini güncelleyerek yaşamına devam ediyor. Dediğim gibi yıllardır görüşmediğimiz arkadaşlarımızı bulmaktan tutun da şirketimizin reklamlarını yapmaya kadar vardı iş artık. Aynı zamanda fotoğraflarımız ve anılarımız için depolama alanı şeklinde de kullanılabiliyor.

Facebook Şifresi Nasıl Kırılır?

Gelelim Facebook şifresinin nasıl kırılacağına. Öncelikle Facebook şifremiz herhangi bir program ile çalınamaz, bunlara itibar etmeyelim. Şifremiz, kötü niyetli kişilerin sayesinde kırılabilir ancak. Bu güvenlik sorusunu ve cevabını bilen kişilerce ya da Facebook’ tan geliyormuş gibi;

E-Posta:

Eski Şifre:

Yeni Şifre:

Tekrar Şifre:

Şeklinde hazırlanmış bir şablon mesaj gönderilerek, karşı tarafın da bunu doldurup geri göndermesi ile bütün bilgiler kötü niyetli kişinin eline geçebilir. Bu kişiler hesapları çalarak, sonrasında asıl sahiplerine belli bir ücret karşılığı satılabiliyor maalesef. Facebook hesapları, “şifremi unuttum” ile çalınabilir ve bu en çok kullanılan yöntemdir. Şifresi kırılmak istenilen kişinin şifresi, bu butona tıklanılarak değiştirilir ve kişinin Facebook’u patlatılmış olur. Bir diğer yöntem ise “Fakeform ile şifre çalma”. Burada mantık, sizlere gönderilen yanıltıcı sayfalar ile şifrenizi girmenizi sağlamaktır. Şifrenizi girmek için sahte sayfalar gönderilerek Facebook şifreniz kırılmış oluyor ve hesabınız kötü niyetli kişilerin ellerine geçmiş oluyor. Bunların dışında bir başka yöntem ise .exe uzantılı Flash dosyalarıdır. Piyasa da çok ufak meblağlara satılan dosyalar ile istediğiniz kişinin Facebook’unu patlatabiliyorsunuz.

Facebook Şifre Kırma Programları

Birinin Facebook şifresini çalacaksanız eğer, Facebook şifre kırma, Facebook hesap çalma programlarından uzak durmanızda büyük fayda var. Çünkü böyle bir program henüz yazılmış değil. Ayrıca internette bu isimde bulunan programları indirdiğiniz takdirde bilgisayarınızın sonunu getirecek sayısız virüse “Hoş geldin” diyebilirsiniz. Bu virüsler de bilgilerinizin karşı tarafa kolaylıkla ulaşmasını sağlayacaktır. Birinin Facebook’unu patlatmak istiyorsanız eğer bunu yapabileceğiniz programlar, şifre kombinasyon deneme programlarıdır. Bu programları da kendi şifrenizi açığa vermemek için lisanslı indirmeniz gereklidir. Yani işin özü, Facebook şifre kırma programsız olarak gerçekleştirilebilmektedir. Şifre kırma kombinasyonları normal şartlarda herhangi bir dosyanızı şifreleyip, unuttuktan sonra tekrar şifrenizi bulabilmek için kullanılır. Ancak Facebook şifreniz için de bu uygulamayı kullanabilirsiniz. Ama bütün kombinasyonları serbest bırakarak bu işlemi uygularsanız, işleminizi bitirmeniz günler sürebilir.

Facebook Şifremin Çalınmasını Nasıl Önlerim?

Face çalma, Facebook şifre hackleme, Facebook şifre bulma gibi durumlardan korkuyorsanız, bunlardan da korunmanın yöntemleri yok değil tabii. Onlardan da bahsedeceğim merak etmeyin. Öncelikle alınabilecek önlemlerden biri ve en önemlisi, Facebook hesabınızın güvenliğini artırmak. Bunu nasıl mı yapacaksınız? En basit yöntemi, Facebook’un da söylediği gibi şifrenizi sadece rakamlardan değil harf, rakam, nokta, virgül tarzı karakterlerden ve 6 ile 8 basamaklı oluşabilecek şekilde oluşturmalısınız. Bu oldukça yüksek bir güvenlik oluşturmanıza yetecektir. Şifrenizin ele geçirilmesi çok daha fazla zaman harcatacak ve belki de hackerı vazgeçirecektir bu işten. Bunun dışında başka başka yöntemler de var tabii. Diğer yönteme geçelim o zaman hemen; Facebook girişi isteyen sitelerden uzak durmanız gerekiyor. Bu tür web siteleri kullanıcıların hesap bilgilerini ele geçirebiliyor. Biliyorum hemen hemen bütün uygulamalar bu şekilde giriş çeşidi de sağlıyor ve hepimizi kayıt olmaya üşendiğimiz için bu şekilde girmeyi tercih ediyoruz. Bir başka yöntem de; güvenlik sorularına doğru yanıt vermemenizden geçiyor. Çünkü sorular genel de basit olduğu için, özellikle yakınınızda bulunan kötü niyetli kişiler tarafından Facebook şifreniz kolaylıkla çalınabilir. Bu yöntemi uygulayarak az da olsa önlem almış olursunuz.

Güvenmediğiniz bir bilgisayardan Facebook hesabınıza girmek zorunda kaldınız diyelim: “Beni hatırla” butonuna basmamanızı tavsiye ederim. Şifreniz her ne kadar ***** şeklinde gözükse de bu bazı programlar kullanılarak görünür yapılabiliyor ve böylece Facebook’unuz çalınabiliyor. Gelen mailleriniz de .exe dosyası bulunuyorsa bunları açmamanız gerektiğini zaten biliyorsunuz ama ben yine de hatırlatayım. Bu dosyalar bilgisayarınızdaki tüm dosyaların, şifrelerin, hesapların ele geçirilmesini kolaylaştırıyor. Facebook’un hepimizi uyardığı bazı noktalar da mevcut. Biraz size onlardan bahsedeyim: Facebook hiçbir zaman bize şifreleri dosya şeklinde göndermeyeceğini söylüyor. Kişisel bilgilerimizi (Kredi Kartı Numarası, PIN Kodu, Sosyal Güvenlik Numarası ya da Vergi Kimlik Numarası gibi) sormayacağını da ekliyor. Ayrıca derhal bir şey yapılmazsa hesabın silineceği ya da kilitleneceğini söyleyen mesajlara da inanılmaması gerektiğini belirtiyor. Facebook hesabımızı korumanın başka yöntemleri de var. Onlar da önümüze gelen her linke tıklamamamız gerektiği.

Facebook profillerine sızmaya çalışanlar, kendini Facebook oyun linki olarak gösterenlerdir. Bu linkler face’nizi rahatlıkla çalabilir. Ayrıca tanımadığımız kişileri de eklememeliyiz. Herkesin bildiği üzere, sanal alemde çokça sahte hesap bulunmakta. Bundan korunmanın tek yolu tanımadığımız kişileri eklememekten geçiyor ki artık tanıdığımız kişilerin adına, aynı profille hesap açıp eklemek moda oldu biliyorsunuz. Dikkatli olmak gerek. Ayrıca en önemli önlemlerden biri, özel bilgilerimizi paylaşmamalıyız. Kendi elimiz ile güvenliğimizi tehlikeye sokmayalım değil mi? Bunlar Facebook şifrenizin çalınmaması, face’nizin patlatılmaması için alınacak önlemlerden aklıma gelenler. Kendi ürettiğiniz önlemler de varsa ne mutlu size.

 

Facebook Şifrem Çalındı, Ne Yapmalıyım?

Alınacak önlemleri anlattık tamam ama geç kaldınız diyelim, iş işten geçti. E yapılacak tabii ki bazı şeyler var. Hani demiştim ya kötü amaçlı bir yazılım yine kötü amaçlı birileri tarafından bilgisayarınıza yüklenilmiş olabilir. Bunun için öncelikle bir antivirüs programı çalıştırmanız da fayda var. Bu işlem gerçekleşirken başka bir bilgisayarı iletişim için kullanmalısınız. Öncelikle kendinize ait yeni bir e-posta adresi almalısınız. Facebook hesabınızı kurtarmak için Facebook ile bütün iletişiminizi buradan gerçekleştirmelisiniz. Bütün işlemleri doğru bir şekilde yaptıktan sonra Facebook ekibi sizin patlatılmış hesabınızı kurtarmak için çalışmaya başlayacaktır. Facebook hesabınızı geri alma yöntemlerinden bir diğeri ise www.facebook.com/hacked adresinden giriş yapabilirsiniz. Sonrasında açılan sayfada karşınıza “Başkasının Eline Geçmiş Hesabı Şikâyet Et” penceresi çıkacaktır. Onaylayıp diğer pencereye geçtikten sonra, sizden gerekli bilgilerin istenildiği bir pencere daha açılacak. Burada yedek e-posta adresinizi girmeniz daha faydalı olacaktır. Bu adresi girdikten sonra, karşınıza gelecek “Şifre Sıfırlama” penceresinde bilgilerinizin nereye gönderileceği sorusu sorulacaktır size. Eğer Facebook’unuzu hackleyen kişi, e-posta adresinizi çalmadıysa buraya, çaldıysa telefon numaranıza bir şifre gönderilmesini isteyin. Ben şimdiye kadar e-posta ile bu işi hallettiğim için bir sorun yaşamadım. Telefon numarasını vermenin çok güvenli olduğunu da düşünmüyorum açıkçası.

E-posta adresinize gönderilen bir kod olacaktır. Burada aynı zamanda kodun hemen altında “Şifre Sıfırlama” linki de bulunacaktır. Linke tıklayıp kodu girmeniz gerekmektedir. Alternatif bir yöntem; eğer Facebook’unuzu patlatan kişi e-posta adresinizi de çaldıysa ve onaylı bir cep telefonu numaranız yok ise, kendinize kimsenin bilmediği yeni bir e-posta adresi alıp, “Şifre Sıfırlama” penceresinde “Bunlara artık erişimin yok mu” yazısını tıklamamız ve çıkan pencerede yeni e-posta adresimizi girmemiz gerekiyor. Yeni e-posta adresini girdikten sonra da, yine çıkan pencerede güvenlik sorusuna daha önce verdiğimiz cevabı vermemiz gerekiyor. Daha sonra açılan pencerede arkadaşlarınızın yardımı ile hesabınızı kurtarmanız gerekli olacak. Çünkü sizden 3 arkadaşınızı seçmeniz istenecek ve o kişilere gerekli bilgiler ve talimatlar gönderilecek. Güvenlik kodları arkadaşlarınıza gönderileceği için, onlardan kodları isteyip gerekli pencereye girmeniz gerekecek. Bütün bunlar ile uğraşmak istemiyorsanız, telefon numaranızı onaylatabilirsiniz. Seçim sizin! Ancak bir öneri; korkulu rüya görmemek için özel yazışmalarınızı ve özel paylaşımlarınızı, fotoğraflarınızı Facebook hesabınız da paylaşmayın. Benden bir öneri ise, bütün bunlar ile uğraşmak yerine, en az ayda bir kere şifrenizi değiştirmekte fayda var. Bu da bir çözüm. Ama unutmayın hayatta hiçbir şeyin garantisi yok!

Whatsapp