Facebook, Mobil ve Web'de GIF Destekli Anket Özelliğini Kullanıma Sundu

Facebook, yeni bir özelliği daha kullanıma sundu. Artık mobil ve web facebook sürümlerinde anketlere GIF formatlı görüntüler ekleyebilirsiniz.

Facebook, eski ve basit metin seçenekleri yerine anket yanıtları olarak gif'leri ve fotoğrafları eklemenize olanak sağlayan gif destekli anketler özelliğini kullanıma sunmaya başladı. Facebook geçen ay da Instagram'daki Hikayeler özelliğine, anket seçenekleri olarak çıkartmalar eklemişti. Facebook bu özelliği için Facebook'taki iki görselden farklı olarak, dört görselin eklendiği Twitter'dan esinlenmiş gibi görünüyor. 

Facebook, bir süredir anket özelliğine sahipti, şimdi bu özellik, gif seçenekleriyle daha ilginç ve kullanışlı hale gelmiş oldu. Facebook'ta yeni bir anket oluşturmak için "aklınızda ne var" yazısına tıkladıktan sonra alttaki anket butonuna tıklayarak sorunuzu yazmanız yeterli. Sorunun uzunluğu konusunda herhangi bir sınırlama olmamasına karşın, yanıtlar 25 karakterle sınırlı olmak zorunda. 

Oluşturduğunuz yeni ankete GIF veya fotoğraf eklemek için seçenekler satırında kamera veya GIF simgesini tıkladığınızda fotoğraf ekleyebilir veya gifleri yanıt olarak anketimize ekleyebilirsiniz. Anketin sona ereceğini süresi de belirleyebilirsiniz. Twitter 4'e kadar resim eklemeyi desteklese de Facebook şu an için sadece iki adet gif destekli görüntü eklemeye olanak sağlıyor. 

Facebook'un GIF destekli anketler özelliği hem Web hem de iOS ve Android mobil uygulamaları üzerinde kullanılabilir durumda. 

Whatsapp