Facebook Messenger'a çok dikkat! Sizin mesajlarınızı okuyor

Facebook tarafından geliştirilen anlık mesajlaşma uygulaması Facebook Messenger üzerinden gönderilen tüm resimler ile içeriklerin takip edildiği açıklandı.

Sosyal ağ dünyasının en önemli ismi olarak karşımıza çıkan Facebook, son dönemlerde veri ihmalleriyle birlikte adından söz ettiriyor. Şimdilerde ise adından Facebook Messenger uygulamasıyla birlikte söz ettiren ekip, gönderilen mesajları, fotoğrafları ve bağlantı adreslerini güvenlik amacıyla taradığını itiraf etti.

Bu durum ünlü sosyal ağ sitesinin kurucusu olan Mark Zuckerberg tarafından açıklanılırken, ünlü CEO Vox ile yaptığı röportaj sonrasında Facebook Messenger'ın hiç bilinmeyen bu tarama özelliğini açıklamış oldu. Messenger üzerinden gönderimi gerçekleştirilen her yazılı mesajı, bağlantı adresini ve fotoğrafı tarayan Zuckerberg, bunun tamamıyla otomatik olarak güvenlik amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Bu kararı Myanmar’da yaşanan olaylardan sonra aldıklarını açıklayan CEO, Arakan bölgesinde yaşanan katliamların ardından bu özel sistemle birlikte istenmeyen içerikler ile mesajları engellediklerini belirtti. 

Sözlerine devam eden Mark Zuckerberg; “Örneğin; Messenger üzerinde bir fotoğraf gönderdiğinizde otomatik sistemimiz, bunun çocuk istismarı içerip içermediğini anlamak için fotoğraf eşleştirme teknolojisini kullanarak fotoğrafı tarar veya bir bağlantı gönderdiğinizde, bunun kötü amaçlı bir yazılım veya virüs içerip içermediğine bakar. Facebook bu otomatik araçları, platformumuzdaki kötü niyetli davranışları hızla engelleyebilmek adına geliştirdi.”  açıklamasıyla birlikte gönderilen mesajlara göz attıklarını açıkça ifade etmiş oldu.

Whatsapp