Facebook, Messenger Uygulaması için Reklamların Geldiğini Duyurdu

En popüler mesajlaşma uygulamaları arasında yer alan Facebook Messenger Uygulaması da yakında reklam içerecek. Bu bilgi Facebook tarafından resmi olarak duyuruldu.

Bu hafta başından itibaren, bazı ülkelerdeki Facebook Messenger kullanıcıları mesajlaşma uygulamalarında reklam görmeye başlayadıklarını bildirmişti. Facebook Messenger reklamları hem tüketicileri hem de işletmeleri hedef alıyor ancak Messenger ana ekranında bir reklama tıklamadan mesajlaşma ekranında görünmeyecek.

Messenger kullanıcıları bir markayla bir sohbet başlatırsa reklamları görecekler, ancak Facebook'un bu hafta yayınladığı test reklamları hiç kimsenin sohbet ekranında görünmedi. Yine de önümüzdeki haftalarda, reklamların sohbet ekranında da görünmeye başlayacağı düşünülüyor.  

Facebook'un yaptığı açıklamaya göre, bu küçük test reklamları Avustralya ve Tayland'da kullanıma sunulacak ve işletmeler için son görüşmelerin altında bir alana bir reklam ekleme ve Messenger ana ekranına reklam yerleştirme desteği verecekleri açıklandı.

Facebook bu hamlesi için, birçok şirketin Messenger'ın "satışları artırmak, marka bilinirliği oluşturmak ve müşteri memnuniyetini artırmak" için büyük bir potansiyele sahip olduğunu söylediklerini iddia etmesi üzerine harekete geçildiği için "şirketleri" hedef gösterdi. 

Bu reklamları test edecek kişilerin Messenger uygulamasındaki açılır menüyü kullanarak belirli reklamları gizleyebilecekleri ve rapor edebilecekleri bir özelliğin de şimdilik bulunmadığı belirtiliyor. Bununla birlikte işletmeler, kullanıcılar işletmelerle etkileşime girmedikçe doğrudan ileti gönderemeyecek. 

Facebook, testlere katılmak için seçilen tüketicilerden ve işletmelerden yeterli geri bildirim alacağını düşünüyor ve önümüzdeki aylarda tüm Messenger kullanıcılarına reklam yayınlama özelliğin sunulması planlanıyor.

Whatsapp