Facebook canlı yayın yapma ve indirme

Canlı yayın yapma özelliğiyle birlikte gün yüzüne çıkan Facebook'ta, canlı yayın yapma ve canlı yayın indirme özellikleri nasıl kullanılır merak ediliyor.

Tartışmasız bir şekilde sosyal medya aleminin bir numaralı adı olarak karşımıza çıkan Facebook, canlı yayın özelliğiyle sürekli gündemde yer alıyor. Bu özellik ne kadar uzun bir süredir platformlardaki yerini alsa da, Google'a en çok sorulan sorular arasında ''Facebook canlı yayın yapma'' kelimesi karşımıza çıkıyor.

Facebook canlı yayın özelliğiyle birlikte oldukça kolay bir şekilde bulunduğunuz ortamdaki ses ve görüntü akışını kişi listenizdekilere izletebilecekken, öyle ki bu siteye eklenen özellik sonrasında bir dönemlerin devi olan Periscope bile oldukça önemli trafik kaybı yaşadı. Facebook canlı yayın başlatma özelliği oldukça basit ve kolayken, tek eksisinin oldukça hızlı şarj tüketimi ve internet paketi tüketimi olduğunu söyleyebiliriz.

Facebook'ta canlı yayın yapmak için ilk önce telefon numaranız, mail adresiniz ve diğer bilgilerinizin onaylanması gerekirken, eğer onaylanma işlemi gerçekleştirilmişse canlı yayını başlatabiliyorsunuz. Facebook uygulamasını açtıktan sonra karşınıza emoji ve yer bildirimi bölümleri çıkarken, durum paylaşma bölümüne girip yer bildirimleri bölümünün yanında bulunan Canlı Yayın ikonuna tıklamanız yeterli oluyor.

Bu butona tıkladıktan sonra kameranız aktif hale gelirken, sizlerden bir canlı yayın başlığı talep ediliyor. Bu başlık alanını doldurduktan sonra ise, canlı yayını kimlerin görmesini yada görmemesi gerektiğini belirleyebiliyorsunuz. Ön ve arka kameradan herhangi biriyle canlı yayın gerçekleştirme imkanı sizlere tanımlanırken, izleyicileriniz ise video çekimi esnasında sizlere yorum bölümünden destek verebiliyor.

Canlı yayın esnasında sağ üst kısımda bulunan 'Abone Ol' tuşuna tıklayarak sevdiğiniz herhangi bir kişinin canlı yayın açtığında sizlere bildirim fırsatı sizlere tanımlanırken, zira her canlı yayın başlattığında sizlere bildirim gönderiliyor.

Whatsapp