Facebook, Android İçin Messenger Kids Uygulamasını Duyurdu

Facebook, çocuklara yönelik olarak geliştirdiği yeni mesajlaşma uygulaması Messenger Kids'i resmi olarak Android işletim sistemi içinde duyurdu.

Facebook tarafından geliştirilen ve düzenlenen yeni mesajlaşma uygulaması Messenger Kids halihazırda iOS işletim sistemi ve Amazon Fire için piyasada bulunuyordu şimdi ise Android cihazlar için kullanıma sunuldu. Messenger Kids uygulaması 6-12 yaş arası çocuklara yönelik olarak geliştirilen daha güvenli ve kullanması daha kolay bir mesajlaşma uygulamasıdır. Bu uygulama ile çocuklarınızın bütün konuşmalarını görebilir ve güvenle Facebook kullanmasını sağlayabilirsiniz.

Messenger Kids ayrıca çocuklara daha eğlenceli bir Facebook mesajlaşma deneyimi de sunmayı amaçlıyor. Facebook, çocuklara kendilerini yaratıcı biçimde ifade etmeleri çocuklara uygun etiketler, GIF'ler, çerçeveler ve emojiler gibi bir çok farklı özelliği bu uygulama eklemiş durumda. Etkileşimli AR maskeleri bulunan video görüşme özelliği de yine bu uygulamada bulunuyor.

Normal Messenger uygulamasının aksine, Kids sürümü bir telefon numarası istemiyor veya bir Facebook hesabına ihtiyaç duymuyor. Ebeveynler veya yetişkinler, çocuk hesaplarını doğrulamak için kendi profillerini kullanabilir ve normal Messenger üzerinden Kids uygulamasını kullanan çocukların hesaplarında neler olduğunu kontrol edebilir.

Çocuklar bu uygulamanın içerisinde yer alan herhangi bir olumsuz durumu anında bildirerek kaldırılmasını sağlayabilir. Ayrıca çocuklar görüşmek istemediği kişileri uygulama üzerinden engelleyebiliyor.

Whatsapp