Facebook, 3 bin yeni işçi alımı gerçekleştiriyor

Halen dünyanın en çok ziyaret edilen sosyal ağ platformu konumunda olan Facebook, içerik denetimi gerçekleştirecek olan 3 bin yeni moderatör alımı gerçekleştireceğini açıkladı.

Facebook canlı yayınlarında özellikle son dönemlerde artış gösteren, taciz, tecavüz ve intihar olayları sebebiyle Facebook'un 3000 yeni çalışanı işe alacağı açıklandı. Daha önce paylaşılan bu görüntüler nedeniyle içerikleri yeterli oranda kontrol etmediği nedeniyle suçlanan Facebook, kullanıcılarına bu takibi daha iyi ve başarılı bir şekilde gerçekleştirecekleri sözünü vermişti.


Genişleyen bu moderatör kadrosu ile birlikte sadece canlı yayınları değil, diğer tüm içerikleri de kontrol edecek olan Facebook, böylelikle kullanıcılara çok daha iyi bir sosyal ağ hizmeti sunmayı amaçlıyor. Mevcut olarak an itibariyle Facebook'ta 4500 kişinin çalıştığı destek ekibinin sayısı böylelikle 7500 seviyesine ulaşmış olacak.


Ekibe yeni katılan moderatörlere tam yetki vermeyecek olan Facebook ekibi, sadece bu destek birimine tüm içerikleri inceleme yetkisi sunacak. Yeni modetörler tarafından gerçekleştirilecek olan incelemenin ardından içeriğin uygunsuz olduğu tespit edilirse, direk olarak daha yetkili modetörlere yönlendirilecek ve içeriğe müdahale edilecek.

Facebook Messenger üzerinden nasıl oyun oynanılır?


 

Artık arkadaşlarınızla mesajlaşırken oyun oynayabilirsiniz. Facebook Messenger üzerinden oyun oynamak için yapmanız gereken sadece arkadaşınıza bir basketbol yada futbol topu yollamak olacak. İcon halinde yollanan bu toplar ile birlikte sizde artık arkadaşlarınızla dilediğiniz gibi oyun oynayabilirsiniz.

Whatsapp