Face ID, iPhone'lar ardından iPad'de boy gösterecek

Apple tarafından hazırlanan ve iPhone X ile birlikte tanıtılan yüz tanıma teknolojisi Face ID, şimdilerde ise iPhone'ların ardından tablet bilgisayar serisi iPad'lerde boy göstermeye hazırlanıyor.

Teknoloji dünyasının lider ismi olarak karşımıza çıkan Apple, düzenlediği etkinlik kapsamında yeni nesil akıllı telefonlarını tanıtmıştı. Etkinliğin en dikkat çeken ismi iPhone X olarak karşımıza çıkarken, cihaz parmak okuyucu sensörü yerine yüz tanıma sistemi olan Apple'ın geliştirdiği Face ID ile birlikte gelmişti.


Bu teknolojiyi beğenen ve kullanım alanını arttırmak isteyen Apple firması, şimdilerde ise akıllı telefon modellerinin ardından teknolojiyi tablet bilgisayar modellerinde kullanmayı hedefliyor. Face ID teknolojisini kullanıcılardan gelecek olan geri dönüşümlerle birlikte güncellemeyi hedefleyen şirket, bu teknolojiyi daha başarılı bir hale getirmeyi ve tablet bilgisayarlarda kullanmayı planlıyor.


Firma Face ID teknolojisini daha çok giriş seviyesine hitap eden tablet modellerinde değil, iPad Pro gibi daha profesyonel modellerde kullanmayı hedefliyor. Apple'ın tasarım olarak olarak iPhone X'i andıran ve çerçevesiz bir OLED ekranı içeren model geliştireceği belirtilirken, bakalım bu yöntemle tablet bilgisayar pazarında yeniden dikkatleri üzerine çekmeyi başarabilecek mi?


Apple'ın yeni tablet bilgisayarlar modellerini 2018'in ilk çeyreğinde düzenleyeceği özel bir etkinlik kapsamında tanıtması bekleniliyor.

Whatsapp