Exynos İşlemcili Galaxy Note 9'un Geekbench Puanı Belli Oldu

Samsung Galaxy Note 9'un Exynos işlemciye sahip varyantının performansını gözler önüne seren Geekbench puanı ortaya çıktı.

Samsung Galaxy Note 9'un Snapdragon versiyonunun Geekbench'de ortaya çıkmasının ardından şimdi de Exynos işlemcili varyant Geekbench uygulamasında göründü.

Bu yıl tanıtılacak olan yeni Galaxy Note 9 modelinde S9 ve S9 Plus modelinde kullanılan en yeni Exynos 9810 işlemcisinin kullanılacağını söyleyebiliriz. Önümüzdeki sene tanıtılacak olan Galaxy Note ve Galaxy S serisinde de bir sonraki Exynos işlemcisi kullanılacaktır.

Galaxy Note 9, tek çekirdek performans testinde 2737 puan alırken, çok çekirdek performans testinde ise 9064 puan alıyor. Bu ortaya çıkan puanlar Snapdragon 845 varyantının sahip olduğu 2190 ve 8806 puanlarından daha yüksek gibi görünüyor.

Tabi burada çekirdek tasarımı ve diğer etkenler puanlar arasında fark olmasında önemli bir etken oluyor. Zaten daha önceki modellerde de Exynos işlemcili varyantlar çekirdek performansında Qualcomm işlemcilerini geçmeyi başarıyordu. Listede çekirdek puanları haricinde 6 GB RAM ve Android 8.1 işletim sistemi gibi diğer birkaç özellik daha belirtilmiş durumda.

Samsung Galaxy Note 9'un bu yaz aylarında resmi olarak tanıtılması bekleniyor. Geçtiğimiz haftalarda Temmuz ayını işaret eden bir takım raporlar ortaya çıkmıştı. SamsungMobile.News isimli bir Twitter hesabından gelen bilgiye göre cihaz 29 Temmuz tarihinde tanıtılacak.

Galaxy Note 9'un tasarım olarak Galaxy Note 8 modeline benzemesi beklenirken arka tarafta parmak izi okuyucusunun başka bir yere konumlandırılması bekleniyor.

Whatsapp