Exynos 9810'lu Galaxy S9+, Geekbench skoruyla herkesi şaşırttı

Samsung tarafından Galaxy Note 9 modeli için geliştirilen ve Galaxy S9+ modeline entegre edilip test edilen Exynos 9810 işlemcisi, tek çekirdekte 4000 skorunu geride bıraktı.

Akıllı telefon sektörünün birçok alanında liderlik koltuğunu elinde bulunduran Cupertino merkezli Apple firması, geliştirdiği ve iPhone X'te kullandığı A11 Bionic yonga seti ile birlikte mobil dünyanın en güçlü işlemci modelini geliştirmişti. Daha önce de firma bu alanda geliştirdiği yonga seti ürünleriyle birlikte pazarın en güçlü isimleri arasında yer alırken, ancak Samsung kendisinin ürettiği mobil işlemciler ile birlikte bu alanda da önemli başarı yakalayacak gibi duruyor.

Samsung Galaxy S9+ modelinin girdiği Geekbench testiyle birlikte ilk defa Android üreticilerin kullandığı bir yonga seti tek çekirdek testinden 4000 sınırını geride bırakmış oldu. Tıpkı iPhone X'in olduğu puana erişen ve tek çekirdek testinde 4004 puan elde etmeyi başaran Exynos 9810 yonga setinin şirket tarafından önümüzdeki haftalarda tanıtılması beklenilen Galaxy Note 9 modeliyle birlikte kullanılması bekleniliyor.

Yonga setinin olduğu kadar cihazda yer alan 6 GB kapasitesindeki RAM belleğinde oldukça önemli bir etki yaptığı ve benchmark sonuçlarını etkilediği belirtilirken, yonga setinin çok çekirdekli performans testinin ise 10012 puan olduğunu belirtelim.

Apple tarafından aynı dönemlerde yeni iPhone modellerinin tanıtımı gerçekleştirilecekken, bu kapsamda tanıtılacak yeni iPhone modelleri için yeni bir yonga seti üretim süreci başlatması bekleniliyor. Ancak buna rağmen Samsung'un Exynos 9810 işlemcisi ile elde ettiği puanın, Android dünyası için oldukça önemli bir skor olduğunu söylemeliyiz.

Whatsapp