Exynos 9810, Gelişmiş Al Özellikleri ve "Hybrid Yüz Tanıma" Özellikleri ile Resmen Duyuruldu

Samsung, en yeni amiral gemisi yonga seti Exynos 9810'u yeni ve geliştirilmiş Al yetenekleri ve yeni "Hybrid Yüz Tanıma" özelliği ile resmi olarak duyurdu.

Kasım ayına geri dönersek, Samsung'un yayınladığı bir basın bildirisinde, yeni Exynos 9810 yonga setine dair ilk bilgilerin ortaya çıktığını hatırlıyoruz. Bununla birlikte, o zaman ortaya çıkan bilgiler, Exynos 9810 yonga seti hakkında yeterli bilgi sahibi olabilmemiz için son derece yetersizdi. Ve şimdi, Samsung'un resmi bir duyurusu ile yonga setinin en yeni özellikleri ve yetenekleri ortaya koyuldu.

Exynos 9810, 8nm mimarisi ile üretileceği yönündeki söylentilerin aksine Samsung'un 10 nm üretim sürecinde inşa edilmekle birlikte, ikinci nesil 10 nm FinFET üretim süreci sayesinde, yeni yonga seti için daha düşük güç tüketimi ile daha yüksek performans vaat ediliyor. Dahası Exynos 9810, daha iyi multimedya deneyimleri ve daha güçlü güvenlik sağlamak için kullanılacak özel CPU çekirdeği, yükseltilmiş bir GPU ve gelişmiş makine öğrenme ve görüntü işleme yeteneklerine sahip olacak. 

Samsung henüz yeni yonga setinin tüm özelliklerini açıklamıyor ancak verimlilik için optimize edilmiş dört çekirdeği ile birlikte CPU'nun güç gerektiren görevler için özel olarak 2.9 (GHz) hızında çalışabilen dört adet üçüncü nesil özel çekirdeğe sahip olacağını açıkladı. Samsung, genişletilmiş ön bellek sayesinde yonga setinin tek çekirdekli performansının yaklaşık iki kat artacağını ancak çok çekirdek performansında da %40'lık bir artış olacağını ifade ediyor. 

Exynos 9810, Bazı Pazarlarda Galaxy S9 ve S9 + 'a Güç Verecek

Beklendiği gibi, Exynos 9810 ayrıca gelişmiş "sinir ağı tabanlı öğrenme" özelliklerine sahip ve bu yetenekler, Samsung'un yeni geliştirdiği "Hybrid" 3D yüz tanıma sistemi için geliştirilmiş güvenlik ve gerçekçi "yüz" sağlamak üzere hem donanım hem de yazılım çin efektler kullanmasıyla ortaya çıkacak. Yani, Samsung Exynos 9810 yonga setine sahip cihazlarda Animoji tarzı eğlenceli işlemler de yapılabilecek. 

Exynos 9810 içindeki Cat.18 LTE modemi, teorik olarak 1.2Gbps indirme ve saniyede 200 megabite (Mbps) yükleme hızları sunan 6x taşıyıcı birleştirme (CA) sunan ilk işlemciler arasında yer alıyor. Exynos 9810, önümüzdeki Şubat ayında duyurulması beklenen Galaxy S9 ve Galaxy S9+ modellerini de güç veren yonga seti olacak. 

Whatsapp