Essential'ın Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Şirketten Ayrıldı

Andy Rubin'in kurduğu ve ilk akıllı telefon modelini duyuran Essential'ın Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı, şirket yönetiminden ayrıldı.

Andy Rubin, Android işletim sisteminin babası olarak anılır. Ancak Android platformunu oluşturduktan sonra Google'a satan ve yaklaşık 10 yıl boyunca da bunşirkette çalışan Andy Rubin, geçtiğimiz yıl Google'dan ayrılmış kendi akıllı telefon modelini piyasaya sunacağını açıklamıştı. 

Geçtiğimiz günlerde sizlerle de paylaştığımız üzere açıklanan tarihin geçmesine rağmen, ilk Essential PH-1 akıllı telefonlar ön sipariş sahiplerine teslim edilmemişti. Essential'da işletin kötüye gidiyor olabileceğini ima etmiyoruz, ancak Essential'da her an istenmeyen durumlar oluşabilir. Essential Phone (Essential PH-1) Mayıs ayında duyuruldu ve bundan bir ay sonra sunulacağı açıklanmıştı. Ancak son başvuru tarihinden sonra iki hafta geçmesine rağmen akıllı telefonlar henüz sahiplerine gönderilmeye başlamadı. 

Şimdi ise akıllarda daha fazla soru işaretleri oluşmasına neden olan bir olay yaşandı ve şirketin pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Brian Wallace'ın şirketten ayrıldığı haberi geldi. Business Insider haberlerine göre bu ayrılık aslında ilk değil zira daha önce de şirketin iletişim müdürü Andy Fouché Essential'den ayrılmıştı. 

Tabi ki insanlar meslek ve işlerini değiştirmekte özgür ve belki de şirkette herhangi bir sorun olmayabilir. 

Zaten şirketin yatırımcılardan elde ettiği banka hesabındaki 300 milyon dolar da, Essential'ın yakın gelecekte sorun yapamayacağını gösterebilir. Ancak yine de görünüşe göre Essential PH-1'in dağıtım işlemine başlanması kesinlikle şirketin geleceği için oluşan şüpheleri ortadan kaldıracaktır. 

Whatsapp