Essential Phone bozulursa, tamir etmek imkansız

Son dönemlerde akıllı telefon pazarının en çok aratılan ismi olarak karşımıza çıkan Essential Phone isimli akıllı cep telefonu, konuk olduğu iFixit stüdyolarında olumsuz bir notla karşı karşıya kaldı.

Android işletim sisteminin mimarları arasında yer alan Andy Rubin'in geliştirdiği akıllı cep telefonu modeli Essential Phone, tüm dünya çapında büyük bir yankı uyandırmayı başarmıştı. Cihaz içerdiği teknik özellikler, şık tasarımı ve kullanılabilir yapısıyla birlikte dikkatleri üzerine çekerken iFixit stüdyolarında konuk edildi.

Kullanılabilirlik anlamında ve girdiği birçok testte oldukça önemli sonuçlar elde etmeyi başaran Essential Phone, ancak tamir edilebilirlik anlamında iFixit tarafından beklenen notu alamadı. 

iFixit ekibi telefonu açmak için bir kutu 'Super Clod' isimli sprey kullanmak zorunda kalırken, bu spreyin etkisine dayanamayan cep telefonunun ön panelinde kırılma yaşandı. Buna rağmen cihazın ön paneli çıkartıldığında ise telefonun deyim yerindeyse tamir edilmesi gereken parçalarına ulaşmanın imkansız olduğu görüldü.

Yani yurt dışından Essential Phone alacakların bu duruma oldukça dikkat etmesi ve telefonun sadece kendi teknik servisleri tarafından tamir edilebileceği yapılan testle birlikte ortaya çıkmış oldu. Çünkü sıradan bir telefoncu da bu cep telefonunu tamir etmenin hiç kolay olmayacağını hatta tamir edeyim derken cihaza daha çok zarar verilebileceğini iFixit stüdyolar göz önüne serdi.

Essential Phone isimli cep telefonu iFixit stüdyolarında sadece 10 üzerinden 1 puana laik görülürken, bu durumun cihazı satış almayı düşünenleri olumsuz olarak etkileyip etkilemeyeceği ise önemli bir soru işareti olarak karşımıza çıkıyor.

Whatsapp