Essential, PH-1'in Halefinde Kamerayı Geliştirdiğini Açıkladı

Essential, ilk akıllı telefonu PH-1'in ardından piyasaya süreceği ikinci akıllı telefonunda gelişmiş bir kameraya yer vermeye hazırlanıyor.

Android platformunun babası olarak gösterilen Andy Rubin'in start-up şirketi Essential tarafından piyasaya sunulan Essential PH-1, dünyadaki en sıra dışı akıllı telefon modellerinden biri olmuştu. Şirket daha herhangi bir ürün piyasaya sunmadan bir milyar dolarlık bir yatırım bile almıştı. 

Şirketin geçen yaz piyasaya sunmaya başladığı Essential PH-1'in ilk satışları da oldukça başarılı satılıyordu. Telefonun gövdesi, benzersiz bir tasarımla seramik arka kapak ve Titanyum çerçeveden imal edilmişti. Ayrıca, Apple iPhone X'in meşhur çentikli ekranından önce bu tasarımı kullanan şirket olmuştu. Essential'in çentik tasarımı, ön kamera ve sensörler için ekran alanını en az kullanan çentik tasarımı olmuştu. 

Essential Phone PH-1'in ilk incelemeleri gel eye başladığında, teknoloji dünyasındaki ortak kanı, kameranın yeterli olmadığıydı. İlk günden itibaren şirket, Essential Phone PH-1'in yazılımını güncel tutmak için çok çalışıyor ve akıllı telefon şu an bile Android 8.1 Oreo işletim sisteminin en son sürümü ile çalışıyor. Kameraya bir dizi iyileştirme de yapıldı, ancak bu iyileştirmeler Essential telefonun kamerasını Galaxy S8, LG V30 veya Pixel 2 gibi diğer 2017 amiral gemisi kameralarla eşit hale getirmek için yeterli değildi. 

Essential, Business Insider'a yaptığı açıklamada, şirketin kamera konusundaki şikayetleri dikkatle dinlediğini ve daha iyi bir kamera için yoğun bir şekilde çalıştığını belirtti. 

Genel olarak, sert bir şekilde eleştirildiğimiz nokta kameranın kalitesiydi ve bizler, bir sonraki nesil cihazımızda bunu geliştirmek için sabırsızlanıyoruz, müşterilerimizi ve onların eleştirilerini dinlediğimizden emin oluyoruz… sizin için daha iyisini yapacağız.                                                                                                                         Linda Jiang, Essential şirketinde endüstriyel tasarım şefi

Essential yetkilisi, PH-1'in halefi hakkında çok fazla ayrıntı vermedi. Essential şimdiye kadar sadece bir akıllı telefonu piyasaya sundu ve şirketin bir sonraki modelini yine yaz aylarında sürüp sürmeyeceği konusunda şimdilik herhangi bir bilgi bulunmuyor. 

Whatsapp