Essential Firması Kulaklık ve USB Type C Adaptörü Satmaya Başladı

Essential firması Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir duyuru ile yeni bir kulaklık ve USB Type-C adaptörü satmaya başladığını duyurdu.

Essential, halen piyasada tek bir telefon modeli olan bir akıllı telefon üreticisi konumunda yer alıyor. Essential Phone PH-1 modeli ile kullanıcıların karşısına çıkan firma pek beklenen satış adedine ulaşamasa da verdiği güncellemeler ve cihaz için ürettiği çeşitli aksesuarlar ile çeşitliliği arttırmayı planlıyor. Şirket, halihazırda doğrudan telefona takılan 360 kamera modülü satıyordu. Şimdi ise kulaklık, şarj cihazı, USB Typce-C adaptör ve daha pek çok aksesuar satmaya başladı.

Aksesuarlar Essential web sitesinden satın alınabilir durumda fakat ürünler yalnızca ABD'de satın alınabilir. Essential web sitesinde iki farklı tür kulaklık satışa sunulmuş durumda. Bunlardan birincisi, 99 dolar fiyat etiketi ile satışa sunulan USB Type-C bağlantısına sahip Essential Earphones HD modeli olurken, ikincisi ise 49 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulan Essential Earphones Mini modeli oldu. Essential Earphones HD modeline kıyasla daha uygun fiyatlı olan Essential Earphones Mini modeli elbette biraz daha düşük bir kulaklık performansı sunuyor.

Ayrıca USB Type-C'den 3.5 mm kulaklık jakı dönüştüren adaptör için 15 dolar fiyat etiketi belirlenirken, hızlı şarj cihazı (Type-C) için 39 dolar fiyat etiketi belirlenmiş durumda. Bu hızlı şarj adaptörü 10 dakikalık bir şarjla telefonunuzu 4 saate kadar kullanabilecek şekilde doldurabiliyor.

https://twitter.com/essential/status/951224003548495872

Son olarak, Essential web sitesinde farklı iki ürün daha yer alıyor ancak bunlar henüz satın alınamıyor. Bunlardan biri kablosuz şarj aleti olan Essential Phone Dock olarak listelenmiş durumda. Essential telefonunuzu, arka taraftaki bağlayıcısı ile kenetlenme yuvasına takarak yerleştirebilir ve cihazınızı kablosuz şekilde şarj edebilirsiniz. Diğer ürün ise 360 Kamera için üretilen bir koruyucu çanta gibi görünüyor.

Bunların ne zaman satışa sunulacağı ile ilgili şuan için resmi bir bilgi bulunmuyor. Essential firması hatırlayacağınız üzere en son cihazın fiyatını 499 dolar olarak güncellemişti. Bu sayede daha fazla müşteriyi kendisine çekmeyi planlıyordu fakat firmanın satış adetleri ortaya çıktığında durumun pekte planlandığı gibi olmadığını görmüştük.

Whatsapp