Essential Akıllı Telefon, Resmi Olarak Duyuruldu

Andy Rubin tarafından tasarlanan ve Essential adlı şirket üzerinden piyasaya sürülecek olan yeni Android akıllı telefon resmi olarak duyuruldu.

Essential'ın Android akıllı telefonu nihayet resmiyet kazandı. Android'i yaratan ve geleceğin Android telefonunun nasıl görüneceği konusundaki fikrini gösteren Andy Rubin tarafından tasarlanan Essential PH-1 Akıllı telefon, şirketin ilk telefonu oldu. 

Bu cesur ve yeni cihaz,  ekranını Galaxy S8'den daha fazla ön plana çıkartan ve ön tarafını tamamen kaplayan bir ekrana sahip gerçek bir çerçevesiz telefon. Aslında bu cihaz, temelde modüler tasarıma sahip bir akıllı telefon. 

Essential telefon artı olarak, Qualcomm Snapdragon 835 yonga seti, 4GB RAM, 128GB dahili depolama alanı gibi tüm amiral gemi akıllı telefon özellikleri ile Amerika Birleşik Devletleri'nde pazara çıkacak ilk akıllı telefon olacak. Fakat cihazın felsefesi birçok amiral gemiden farklı: Popüler amiral gemi akıllı telefonları genellikle göze batan ve ben buradayım diyen birer logoya sahiptir ancak Essential'ın Android akıllı telefonunda herhangi bir etiket bulunmuyor. 

En sonunda gerçek çerçevesiz telefon yapıldı. Ancak tam anlamıyla çerçevesiz bir tasarımı olduğundan, Essential telefonun dayanıklı olması özellikle önem taşıyor. Bunu sağlamak için şirket, cihazın gövdesi için titanyum kullanıyor; bu malzemeyi deforme etmek o kadar zor ki telefonu düşürdüğünüzde alüminyum gibi çizilmez veya ezilmez. Tabi ki düşüş testlerinde, ortalama bir düşüş ile minimum hasar görmesi için özel olarak tasarlandı. 

Ancak Essential akıllı telefonun gerçek dikkat noktası ise yepyeni modülleri ve aksesuarları sayesinde modüler tasarımı ile yeni bir şeyler başlatmayı planlıyor olması. Bunun için telefonun manyetik bağlantı noktası ve kablosuz veri aktarımı desteği var. Bununla birlikte gelen ilk modüler aksesuar, manyetik olarak telefona yapıştırabileceğiniz 360 derecelik bir kamera oldu. Bu kamera, Essential akıllı telefonla birlikte satın alındığında sadece 50$ ek fiyata sahip olacak. 

Telefon arkasında çift kamera sistemine sahip ancak iPhone'daki gibi değil. Essential'ın dual kamerasında siyah-beyaz olan ikincil kamera, çok daha fazla ışık yakalayan ve normal çekimler yapan kamera ile çok daha mükemmel çekimler için birleştirilmiş. Cihazın ön tarafında ise 4K videolar çekebilen 8MP bir kamera bulunuyor. 

Essential Android akıllı telefon Snapdragon 835 yonga seti, 4GB RAM ve 128GB dahili depolama alanına ek olarak 3.040 mAh bataryaya sahip. Cihaz 700$ fiyat etiketi ile satışa sunulacak ancak 360 kamera aksesuarı ile birlikte 750$ fiyat etiketi bulunacak. 

Whatsapp