Eski görünmeyen tweetleri nasıl silebilirim?

Bazı Twitter kullanıcıları tweet silme işlemi gerçekleştirirken, eski, görünmeyen yada silinmeyen tweetlerle karşı karşıya kalıyor. Peki ama bu görünmeyen eski tweetler nasıl silinir işte cevabı.

Birçok kullanıcı değişen siyasi düşüncüleri, geçmişte yaşadıklarına vedalaşma hissiyle birlikte Twitter hesabında yer alan tweetleri profilinden kaldırmak istiyor. Bu işlemi çeşitli kodlar yada çeşitli yardımcı siteler aracılığıyla gerçekleştiren tüketiciler, her şeyi silmesine rağmen geride kalan birçok tweet ile birlikte tam anlamıyla şaşkına dönüyor.

Görülmeyen yada silinemeyen tweet olarak isimlendirilen bu tweetlerin nasıl silineceği ve kaldırılacağının ise merak konusu olarak hali hazırda karşımıza çıkıyor. Bizde sizler için bu makalemizi hazırlayarak eski tweetlerinizi nasıl hesabınızdan sileceğiniz hakkında detaylı bir bilgi sunmak istedik.

Toplu Tweet silme kodu


Bu kod aracılığıyla birlikte profilinizdeki Tweetleri silebilirsiniz. Bunun için ilk yapmanız gereken Chrome tarayıcısından Twitter profilinize girmek ve ardından ekranının boş bir kısmına sağ tıklayıp sayfayı incele demek ve buradan Console kısmını açmak. Bu işlem ardından ise aşağıda belirttiğimiz kodu alana kopyalayın tweetlerinizin toplu bir şekilde silindiğini göreceksiniz.

var kac_tweet_atla = 0; setInterval(function() { setTimeout(function(){ $(".Icon.Icon--small.Icon--retweeted").parents(".js-stream-item.stream-item.stream-item").remove() $(".stream-item").find(".js-actionDelete > button")[kac_tweet_atla].click(); },1000) setTimeout(function(){ $(".modal.draggable#delete-tweet-dialog-dialog button.btn.primary-btn.delete-action").click(); },1000) },2000) setInterval(function() { window.scrollTo(0,document.body.scrollBottom); },10000); setInterval(function() { window.scrollTo(0,document.body.scrollHeight); },1000);

 

Eski tweetlerim silinmiyor, nasıl silebilirim?


 Yukarıda bulunan kodu kullanarak tweetlerinizi sildiğiniz de, profilinizde eski tweetleriniz kaldıysa bunun içinde size yardımcı olmak isterim. Eski tweet silme işlemi için sizlere önereceğim en iyi yazılımın bilgisayarlarda çalışan Twitter Archive Eraser olduğunu söyleyebilirim. Bu yazılımı indirdikten sonra kurulum yaparak Twitter hesabınızla giriş yapın ve tarayıcı da karşınıza gelen programı tanımlayın. Karşınıza bugüne kadar attığınız tüm tweetler çıkacakken, bunun dilediğiniz gibi filtre edip silebileceksiniz.

Ancak burada da eski tweetleriniz gözükmüyorsa eğer, tek yapmanız gereken Twitter hesabınızı ziyaret ederek tweet arşivinizin mailinize gönderilmesini sağlamak. Daha sonra ise bu arşivi programa zip dosyası halinde eklemek. Artık dilediğiniz tweetinizi ortadan kaldırabilirsiniz.

Peki ama Twitter arşivimi nasıl indirebilirim?


 Bu işlem sandığınızdan daha basit ve bir o kadar da kolay. İlk olarak Twitter hesabınıza giriş yapın ve sağ üst bölümde bulunan Ayarlar simgesine tıklayın. Daha sonra karşınıza çıkacak menüden Hesap'a ve arşivini iste bölümüne tıklayın. 

Bu işlem ardından Twitter'ınızın kayıt olduğu e-posta adresine Twitter İndirmen Hazır şeklinde bir mail gelecek, o maili açıp şimdi git butonuna tıklayın ve karşınıza çıkan yerden İNDİR'e tıklayın. zip uzantılı dosyanın içerisindeki index.html isimli dosyayı açın ve attığınız bütün tweetler karşınıza çıkacaktır.

Whatsapp