Eski Android Uygulamaları, Android P Güncellemesi ile Çalışmayabilir

Android platformundaki eski uygulamaların, Android P güncellemesinden sonra çalışmayacağına dair bazı bilgiler ortaya çıktı.

Geliştiriciler, Android P Geliştirici Önleme sürümü üzerinde, minimum API Versiyonu adı ile yeni bir destek sınıfı dosyasını ortaya çıkardı. Gerekli API sınıfı seviyesini desteklemeyen uygulamalar için şöyle bir uyarı gösteriliyor: 

Bu uygulama, Android'in eski bir sürümü için geliştirilmiş ve uygun şekilde çalıştırılamıyor. Güncellemeleri kontrol etmeyi deneyin veya geliştiriciyle iletişime geçin. "

 

Android P işletim sisteminde ayarlanan mevcut minimum API sürümü 17'dir, bu da Android 4.2 Jelly Bean sürümüne denk geliyor. Bunun Android P'nin son sürümünde sadece bir uyarı olarak kalıp kalmayacağı henüz belli değil. Belki de uygulamaların çalışmasını da engelleyebilir. 

Google, Play Store'da bulunan uygulamaları güncel hale getirme konusundaki kararlılığını daha önce ortaya koymuştu. Bu şekilde, Google Play Store'a eklenen en yeni uygulamaların Android P üzerinde çalışması sağlanabilir. Bu sayede mevcut olan uygulamalar da bir şekilde güncellenmektedir zorunda kalacak. 

Daha önce Apple da benzer bir hamle yapmış ve IOS işletim sisteminin eski versiyonları için geliştirilen uygulamaların çalışmasını engellemişti. Bu noktadan sonra Apple, güncellemeye uygulamaları Appstore'dan kaldırarak tüketicilere en yeni uygulamaların sunulmasını sağlamıştı. 

Whatsapp