En Ucuz iPhone Olarak, iPhone SE 2 Geliyor

Apple'ın küçük ekranlı ucuz bir iPhone modeli üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Bu da iPhone SE 2 modelinin yeniden gündeme gelmesine neden oldu.

Geçtiğimiz Eylül ayında duyurduğu iPhone X modeli ile akıllı telefon pazarında 1000 Dolar barajını aşan ilk akıllı telefonu piyasaya süren Apple, şimdi de en ucuz iPhone modeli için kolları sıvamış gibi görünüyor. 

Daha önce de ortaya çıkan bir kaç haberde, Apple'ın uygun fiyatlı bir iPhone modeli üzerinde çalıştığına dair iddialara yer verilmişti. Tayvan merkezli,li araştırma şirketi TrendForce da yayınladığı en son raporunda, Apple'ın 4 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olacak yeni bir iPhone üzerinde çalıştığını belirti. 

Gelen bilgilere göre üzerinde çalışılan ve Apple hayranları tarafından da heyecanla beklenen yeni modelin hem daha küçük bir ekrana sahip olması, hem de daha düşük maliyeti nedeni ile ucuz iPhone olarak da anılan iPhone SE'nin devamı niteliğinde olması bekleniyor. iPhone SE 2 olarak da anılan cihazın özelliklerinin ise çok yüksek olmayacağı tahmin ediliyor. 

İPhone SE 2 Tahmin Edilen Özellikleri:

  • Ekran: 4 inç IPS LCD ekran 
  • İşlemci: Apple A11 Biyonik Yonga Seti 
  • Kamera: 12MP arka kamera /  5MP ön kamera 
  • Bellek: 2GB RAM /  64GB dahili depolama alanı 

Apple, en son iPhone modelleri iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modelleri ile beklentilerin üzerinde bir satış rakamına ulaşmayı başardı. Öte yandan Çin ve Hindistan gibi dünyanın en büyük pazarlarında kan kaybetmeye devam eden Cupertino merkezli şirket, ucuz iPhone modeli ile hem bu pazarlarda daha fazla satış rakamına ulaşmak hem de küçük ekranlı telefon bekleyen hayranlarının isteklerini karşılamak istiyor. 

Whatsapp