En sevdiğiniz videoyu nasıl saklarsınız? Bilmeniz gereken her şey bu yazıda

Videolarınızı ve diğer dosyalarınızı DVD’ye aktararak, onları saklayabilirsiniz.

Günümüzde akıllı telefonlar artık insanlar için vazgeçilmez bir araç haline gelirken, oyun oynamak, video izlemek, internette gezinmek gibi daha önce sadece bilgisayarlarda yapabildiğimiz her şeyi bu küçük cihazlarda yapabiliyoruz. Ayrıca bu küçücük cihazlar mükemmel kalitede video ve fotoğraf çekimi de sunmakta.

Gelişen teknoloji ile birlikte mobil ve elektronik kamera maliyetleri düşerken, bu da artık herkesin çok daha iyi kaliteye sahip, yüksek performans sunan kameraya sahip akıllı telefonlara sahip olduğu anlamına geliyor.

Bir çok insan hayatının en mükemmel ve önemli anlarını akıllı telefonları üzerinden kaydederek, arkadaşları, ailesi ve sevdikleri ile paylaşıyor. Bu önemli anlar ise kaliteye bağlı olarak bir süre sonra akıllı telefonların hafızalarının dolmasına neden oluyor.

İşte tam da bu anda videolarınızı ve diğer dosyalarınızı DVD’ye aktarmak tüm sorunlarınızı ortadan kaldırıyor. Bunun için tek gereken ise dvd burning software. Tabi ki verilerinizi saklamak için başka seçenekler de bulunuyor. Bunlar arasında lokal hafıza, external har disk ya da bulut depolama yer alıyor.

Peki hangisi en iyi çözümü sunuyor?

1 - Yerel Hafıza

Avantaj : İstediğiniz zaman, beklemeden verilere ulaşabilmek, herhangi bir cihaza gereksinim duymadan internet bağlantısı olmasa da video ve diğer dosyalarınızı görüntüleyebilmek.

Dezavataj : Veriler güvende değil, dış saldırılar veya sistem hatalarında verilerin gitme olasığı fazla.

2 – External Hard Disk

Avantaj : İstediğiniz kadar veriyi saklayabilirsiniz

Dezavantaj : Elektronik cihaz olduğundan bozulma hasar görme olasılığı

3- Bulut Depolama

Avantaj : Verilerin eşitlenmesi ile devamlı güncel tutulması

Dezavantaj : Internet zorunluluğu, kapasite için ektra para ödeme gerekliliği

4 – DVD

Avantaj : Verilerin kaybedilmesi, dış saldırılar önemli değil

Dezavataj : Çizilmeye karşı korunması gerekli

DVD ya da BD diskler video ve diğer dosyalarınızı saklamak için gerçekten oldukça güvenilirler, DVD zaten yeteri kadar depolama alanı sunarken, BD ile kapasiteyi 50GB’a kadar çıkarabilmek mümkün. Ayrıca DVD ve BD’de yer alan dosyalarınız cyber ataklara da dirençli. Yapmanız gereken tek şey sadece diski çizilmelere karşı korumak.

Video ve diğer dosyalarınızı DVD’ye yazmak için en iyi program

Wondershare DVD Creater; sunduğu bir çok özellik ve kullanıcı dostu arayüzü ile CD, DVD, BD yazıcı programlar arasından sıyrılıyor. Hiçbir uyumluluk sorunu çekmeden istediğiniz CD, DVD ya da BD’ye videolarınızı ve diğer dosyalarınızı yazabilirsiniz. Video ses ve diğer tüm dosya formatlarını destekliyor.

İsterseniz videolarınızı düzenleyebilir, farklı efektler ile eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. Bu program hakkında daha fazla bilgiye of Wondershare DVD Creator web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Whatsapp