En İyi 5 Ekran Kartı Modeli

Son yıllarda bitcoin madenciliği ve oyun sektörü sebebiyle gündemden düşmeyen ekran kartı modelleri arasından en iyi 5 ekran kartını bu yazıda sizler için bir araya getirdik.

E-spor gibi bir kavramın ortaya çıkması ile gündemden düşmeyen bilgisayar donanımları gittikçe pahalı fiyat etiketine sahip olmaya başladı. Artan fiyatların yanında elbette yeni nesil teknolojiler ile bilgisayar donanımları da ciddi anlamda güç kazanmaya başladı.

Bilgisayar parçaları arasında en pahalı parçalardan bir tanesi olan ekran kartı artan fiyatlardan nasibini alan parçalardan bir tanesi diyebiliriz. Ortaya çıkan bitcoin madenciliği olayları ve artan e-spot turnuvaları sebebiyle oyuncuların ekran kartlarına olan ilgisinde büyük bir artış oldu. 

Bilgisayar toplayan kişiler veya oyun için bilgisayar toplayan kişilerden ziyade bitcoin madenciliği yapan kişilerin ekran kartı stoklarını tüketmesinden dolayı geçtiğimiz aylarda ekran kartı fiyatlarında ciddi bir artış olmuştu. Şu sıralar 11.11 indirimleri ve kara cuma indirimleri sebebiyle ekran kartı fiyatlarında büyük indirimler yapılsa da yinede fiyatların halen yüksek olduğunu söylememiz gerekiyor.

Eğer sizde bilgisayar topluyorsanız veya yeni bir ekran kartı alarak oyunlarda çok daha bir sonuç almak istiyorsanız aşağıda yer alan ekran kartı modellerinden herhangi birini alabilir ve oyun deneyiminizi en üst noktaya çıkarabilirsiniz. Aşağıda yer alan ekran kart mimarisi birçok farklı kart üreticisi tarafından kullanılıyor. Her firmanın hızları, ekran kartı tasarımı ve fiyatları farklı oluyor. Birbirlerine kıyasla avantaj ve dezavantajları oluyor o sebeple şu markanın ekran kartını alın dememiz pek uygun olmayacaktır.

1- RTX 2080 Ti

Geçtiğimiz haftalarda Nvidia tarafından duyurulan yeni RTX ışık teknolojisi ile beraber gelen RTX serisi yeni nesil kartların en güçlüsü olan RTX 2080 Ti sunduğu 11 GB GDDR6 arabellek ve 14 Gbps bellek hızı ile piyasanın en güçlü ekran kartı olma özelliğini taşıyor.

2- RTX 2080

RTX 2080 Ti modelinden daha az arabellek ve güce sahip olan RTX 2080 modeli de sahip olduğu özellikler ile rakiplerinin korkulu rüyası diyebiliriz. Sahip olduğu 8 GB GDDR 6 arabellek ve 14 Gbps bellek hızı ile GTX 1080'den daha iyi bir ekran kartı diyebiliriz. Genellikle üçlü fan sisteminin kullanıldığı RTX 2080 Ti ve RTX 2080 modelleri birçok oyunu en yüksek ayarlarda 144 FPS üzerinde oynatabiliyor.

3- RTX 2070

Listenin üçüncü sırasında aslında GTX 1080 Ti modeli de yer alabilirdi fakat RTX 2070 daha yeni mimari ve RTX teknoloji ile beraber geldiği için GTX 1080 Ti modelinden bazı konularda bir tık önde diyebiliriz. Arabellek tarafında 8 GB GDDR 6 ve bellek hızı tarafında da 14 Gbps gibi değerler sunabilen RTX 2070 çift fan ve üç fan gibi üreticiye göre değişen farklı tasarımlar ile birlikte geliyor.

4- GTX 1080 Ti

Listenin dördüncü sırasında bir önceki nesil ekran kartı olan GTX 1080 Ti modeli yer alıyor. Halen en güçlü ekran kartlarından biri olan GTX 1080 Ti sunduğu üst düzey performans ve Pascal mimarisinin getirdiği yenilikler ile kullanıcıların bütün ihtiyaçlarını çok kolay bir şekilde karşılayabiliyor. Temel olarak 11 GB GDDR5X arabellek ve 11 Gbps saat hızı ile gelen ekran kartı farklı üreticiler tarafından farklı hızlarla piyasaya sürülebiliyor.

5- GTX 1080

Listenin son sırasında duyurulduğu ilk zamanlar adından sıkça söz ettiren efsane ekran kartı GTX 1080 bulunuyor. Halen günümüzdeki bütün oyunları en yüksek ayarlarda çok akıcı bir şekilde oynatan GTX 1080 indirimler sonucunda uygun fiyata alınabilecek en güçlü ekran kartlarından bir tanesi diyebiliriz. 10 Gbps bellek hızı ve 8 GB GDDR5X arabellek ile halen en güçlü kartlar arasında yer aldığını gösteriyor.

Whatsapp