En güvenli Wi-Fi ayarları nasıl yapılır?

Kablosuz modemlerinizdeki Wi-Fi ayarlarını en iyi şekilde nasıl gerçekleştireceğinizi merak ediyorsanız, 8 adımda güvenli ve en hızlı Wi-Fi ayarı yöntemlerini öğrenebilirsiniz.

Modem üzerinde gerçekleştireceğiniz ufak ayarlarla birlikte internet hızınızı maksimum seviyeye çıkartabilir ve Adil Kullanım Kota'nızın tüketimini minimum seviyeye indirebilirsiniz. Bu işlemi oldukça basit ve kolay şekilde gerçekleştirebilirken, bir iki noktaya dikkat edip tıpkı kablolu internet düzeninde olan performansı edinebilirsiniz.

Wi-Fi standartlarının gelişmesi sonucunda meydana gelen 5GHz üretim bandında 802.11 ac modemlerin sunduğu kablosuz ağ performansı, tam verimlilik sunuyor. Modemin çoğu kullanıcılar varsayılan ayarlarında kullanırken, aslında ayarların varsayılan seviyede olmaması bir iki ufak ince dokunuşun gerçekleştirilmesi gerekiyor.

İlk etapta bu işlemi gerçekleştirmek için modemin arayüzüne IP adresi üzerinden erişim gerçekleştirecekken, daha sonra kullanıcı adı ile şifreyi girin. Hatta eğer şifreyi ve kullanıcı adını bilmiyorsanız, öğrenmek için modemin kullanım kılavuzunu inceleyebilirsiniz. Daha sonra

  1. Modem arayüzünden Wi-Fi (Kablosuz Ağ) bölümüne tıklayın
  2. SSID yani Wi-Fi adını belirleyin ve benzersiz olmasına dikkat edin.
  3. SSID gizle seçeneğini pasif olarak seçin ve kaydetin
  4. Kanal bant genişliği bölümünde modeminiz 5GHz ise 20/40 MHz ve 2.5 GHz ise sadece 20 MHz'yi seçin.
  5. Kanal seçimi konusunda eğer bir Android cihaz kullanıyorsanız Wifi Analyzer uygulamasını indirip tarama yaptıktan sonra bir seçim yapabilirsiniz. Boş ise 8., 11. ve 13. kanalları tercih edebilirsiniz.
  6. Kanal seçimi konusunda eğer bir Windows cihaz kullanıyorsanız WifiInfoView uygulamasını indirip tarama yaptıktan sonra bir seçim yapabilirsiniz.
  7. Kanal seçimi konusunda eğer bir MAC cihaz kullanıyorsanız Wi-Fi simgesine tıklayıp açılan menüde kablosuz ağ tanılarına tıklayın ve daha sonra Pencere>Tara seçeneğine tıklayın. Kimlik doğrulama yönetiminden WPA2‘yi ve WPA şifrelemesinden AES‘i seçin.
  8. 802.11 ac destekli bir modem kullanıyorsanız eğer, karşınıza çıkan tüm protokolleri onaylayın.
Whatsapp