En Düşük Sar Değerine Sahip 10 Akıllı Telefon

Akıllı telefonlar arasında en düşük sar değerine sahip 10 cihazı bu haberimizde sizler için bir araya getirdik.

Günümüzde artan teknolojik gelişmeler sonucunda ortaya çıkan büyük miktarlardaki radyasyon oranı insanları tehdit edebiliyor. Özellikle gün içerisinde çok sık kullandığımız televizyon, bilgisayar ve özellikle de telefon gibi teknolojik aletler insan sağlığını uzun sürede etkileyecek derecede radyasyon saçıyorlar.

Özellikle günün uzun saatlerinde elimizde olan ve vücudumuza çok yakın olan akıllı telefonlar insan sağlığını en çok etkileyen teknolojik cihazların başında geliyor. Bu konuda sar değeri ortaya çıkıyor ve kullanıcılar akıllı telefonların sar değerlerine göre tercih yapabiliyor.

Bizde bu haberimizde sizler için en düşük sar değerine sahip 10 akıllı telefonu bir araya getirdik. Dünya genelinde güvenli radyasyon oranı olarak kesin bir standart olmasa da çevreci Der Blaue Engel adındaki Alman merkezli kurum kilogram başına 0.60 watt değerinden daha az sar değerine sahip olan akıllı telefonların güvenli olabileceğini söylüyor.

Yukarıdaki listede görebileceğiniz üzere güncel mobil telefonlar arasında en az sar değerine sahip 10 akıllı telefona baktığımızda listenin başını Güney Koreli Samsung'un Galaxy Note8 amiral gemisinin çektiğini görüyoruz. Note8'in ardından Çinli teknoloji devi ZTE'nin Axon Elite modeli yer alırken üçüncü sırada ise yine Güney Koreli bir firma olan LG'nin G7 ThinQ modelini görüyoruz.

Bu sar değeri konusunda Çinli şirketler çift şebeke anteni kullandığı için pek iyi bir değere sahip olmuyorlar. Listede Apple gibi bir devi göremiyoruz fakat Apple cihazlarının genellikle 1 watt civarında bir sar değerine sahip olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Samsung sar değeri noktasında en büyük rakibi Apple gibi bir devi geride bırakmış gibi görünüyor.

Whatsapp