En az ve en yüksek radyasyon değeri olan telefonlar belli oldu

Almanya Nükleer Güvenlik ve Radyasyondan Korunma Ofisi akıllı telefon pazarında gerçekleştirdiği araştırma ile en çok radyasyon yayan ve en az SAR değerine sahip olan cep telefonlarını belirledi.

Akıllı telefonlar artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olarak karşımıza çıkarken, her geçen gün kullanım alanını arttırmaya devam ediyor. Her bireyin cebinde taşıdığı akıllı cep telefonlarının yararları olduğu kadar zararı da bulunurken, bu telefonlar SAR değeri adı verilen radyasyon miktarı ile birlikte sonucu kansere kadar gidebilen bir etkiyle birlikte karşımıza çıkıyor.

Almanya Nükleer Güvenlik ve Radyasyondan Korunma Ofisi tarafından gerçekleştirilen açıklama ile birlikte telefonların SAR değerleri hakkında araştırma gerçekleştirilirken, "Spesifik enerji yayma hızı" adı verilen bir sistemle telefonların kilogram başına yaktıları watt değerleri incelendi. Gerçekleştirilen incelemeye göre en çok SAR değerine sahip olan cep telefonu modelinin OnePlus 5T olduğunun altı çizilirken, bu değerin normal telefonlara oranla iki kat oranında fazla olduğu belirtildi.

Oldukça popüler şekilde kullanılan iPhone 7, iPhone 7 Plus ve iPhone 8 modellerinde de SAR değerlerinin sırasıyla 1.38 W, 1.24 W ve 1.32 W olduğu belirtilirken, bu rakamların Android rakiplerine göre çok fazla olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü Android işletim sistemli akıllı cep telefonlarında rakamın 0,60 W seviyesinde olduğunu belirtelim.

En az radyasyon yayan cep telefonu modeli 0,27 W ile ZTE Blade A910 modeli olurken, ikinci sırada 0,28 W ile LG Q6 modeli ve üçüncü sırada ise 0,29 W ile Samsung Galaxy A5 modeli görülüyor. Almanya Nükleer Güvenlik ve Radyasyondan Korunma Ofisi açıklamasında telefonların özellikleri kadar yaydığı bu değerinde oldukça önemli olduğunun altı çizildi.

Whatsapp