EMUI 8 ile Android 8 güncellemesi alan Huawei modellerini açıkladı

Huawei firması gerçekleştirdiği açıklama ile Mate 8, P9, P9 Plus, Honor 8,  Honor V8, Honor Note 8 ve Honor Play 6X için Android 8.0 Oreo ve EMUI 8.0 güncellemelerini duyurdu.

Akıllı telefon üretimi konusunda her geçen gün adından biraz daha fazla söz ettirmeyi başaran ve sektörün en önemli üçüncü üreticisi konumuna kısa süre içerisinde yükselmeyi başaran Çin merkezli Huawei firması, gerçekleştirdiği duyuru ile birlikte Android 8.0 Oreo ile EMUI 8.0 güncellemesi alacak olan 7 modelin duyurusunu gerçekleştirdi.

Bugün itibariyle global pazardaki tüm Huawei Mate 8, Huawei P9, Huawei P9 Plus, Honor 8,  Honor V8, Honor Note 8 ve Honor Play 6X modelleri için yayınlanan Android 8.0 Oreo ile EMUI 8.0 güncellemesine global pazardaki tüm cihaz kullanıcıları erişebiliyor. Yayınlanan güncelleme ile birlikte cihazın Android çekirdeği sürümü ile arayüzü birimi sürümünde güncelleme gerçekleştirilirken, sadece güncellemelerin sistem güncelleme işlemini gerçekleştirmediğini söyleyebiliriz.

Bu güncellemeyi cihazlarına yükleyenler gerçekleştirilecek olan sistem güncellemelerinin yanı sıra işvesellik, kararlılık ve uyumluluk açısından iyileştirmelere de kavuşurken, cihazınızdan Ayarlar > Yazılım ve Ardından Sistem Güncellemesi sekmelerini ziyaret ederek telefonlarınıza yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. 

Yukarıda belirttiğimiz 7 farklı Huawei markalı akıllı cep telefonu modeli içinde güncellemelerin OTA yoluyla dağıtılması sebebiyle, ülkemize ulaşmasının biraz geçikeceğini söyleyebilir ve en geç tüm cihazlar için güncellemelerin ay içerisinde dağıtılmış olacağını düşündüğümüzü belirtmek isteriz. 

Whatsapp