Elephone'un Amiral Gemisi S8, Çerçevesiz Dual Edge Ekranla Geliyor

Çinli üretici Elephone, yeni amiral gemisinin ilk görselini yayınlarken cihazın S8 adıyla ve çerçevesiz tasarımlı dual Edge ekrana sahip olacağını açıkladı.

Ekran paneli üreticisi Sharp, Ekim ayında yeni bir ekran teknolojisini, bir akıllı telefonun kavisli köşelerine kadar uzanan çerçevesiz bir ekranla gün yüzüne çıkarmıştı. Birkaç hafta sonra Xiaomi, benzer bir 6.4 inç ekrana sahip olan yeni Mi Mix akıllı telefonunu açıkladı ve bu ayın başında 520 dolara satışa çıkan cihaz birkaç saniye içinde tükenmişti.

Şimdi ise Elephone, rakiplerinden "daha iyi, daha güçlü ve daha heyecan verici" olacağını iddia ettiği benzer bir cihazı tanıtmaya hazırlanıyor.

Çin merkezli şirket bugün "üçlü çerçevesiz" tasarımlı kavisli ekran özelliğine sahip yeni amiral gemi akıllı telefonu S8'in teaser görüntüsünü paylaştı. Gerçekten de Sharp ve Xiaomi'nin akıllı telefonlarının aksine Elephone'un amiral gemisinin kenarları Galaxy S7 Edge'de olduğu gibi kavisli görünüyor. 

Bu tasarım benzerliği muhtemelen bir tesadüf değil, zira şirket rakiplerinin tasarımlarını pervasızca kopyalanması nedeni ile kötü bir şöhrete sahip. Elephone S7, hem ismini hem de tasarımını Samsung Galaxy serisinden almıştı. Elephone R9 da yine Oppo R9'a yakınlığı ile bilinen bir akıllı telefon olmuştu. 

Elephone, S8'in deca-core işlemci ve 128GB depolama alanına sahip olacağını belirtiyor ayrıca, parmak izi okuyucusunun "yenilikçi" tasarımına ve ayrıca teaser görüntüsünde kasıtlı olarak bulanık olan kamerasına dikkat çekildiğini belirtti. Elephone'un yaptığı açıklamada ayrıca cihazın bir "lumia wave" özelliği olacağı da belirtildi, ancak Microsoft'un Lumia akıllı telefon ürünleri ile bağlantısı dışında, tam olarak bunun ne anlama geldiğine dair net bir açıklama yok.

Firma, cihazla ilgili daha fazla ayrıntı paylaşmadı ve S8'i ne zaman başlatmayı planladığı veya cihazın fiyatının ne kadar olacağı henüz belli değil. 

Whatsapp