Ekran İçi Parmak İzi Tarayıcıya Sahip Nokia 9 IFA 2018'de Duyurulabilir

HMD Global'in Eylül ayında düzenlenecek olan IFA 2018 etkinliğinde, ekran içi parmak izi tarayıcı sensörüne sahip amiral gemisi Nokia 9 modelini piyasaya sunacağı iddia ediliyor.

Bugün gelen haberlerde, HMD Global'in, başlangıçta Çin markalarının “öncülük ettiği” bilinmeyen bir özelliği içerecek şekilde tasarlanmış yeni bir amiral gemisi modeli üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Şimdi ise Roland Quandt tarafından paylaşılan bilgilere göre bu amiral gemisi akıllı telefonu çevreleyen özellikler hakkında daha fazla detay geldi.

Bu akıllı telefonun isminden başlarsak, HMD Global'in kullanacağı en mantıklı pazarlama adının Nokia 9 olacağı belirtiliyor. Yine de, akıllı telefonun şu anda “A1 Plus” veya “A1P” adı altında geliştirildiğini belirtmek gerek. Bu, amiral gemisinin, “A1N” kod adı verilen veMWC 2018'de duyurulan Nokia 8 Sirocco'ya benzeyebileceğini gösteriyor. Ancak Nokia 8 Scirocco modelinden farklı olarak bu yeni cihazın Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti ile birlikte geleceği düşünülüyor. Buna ek olarak başlangıçtaki geliştirme sorunlarına rağmen cihazın daha iyi bir kamera ile geleceği söyleniyor. Şu anda akıllı telefonun tüm detayları bilinmiyor ancak sektördeki kaynaklara göre HMD, bu cihazlar birlikte yüksek risk almış gibi görünüyor.

Şimdi, bazı Çinli markaların akıllı telefonlarında da kullanılan ilgi çekici özelliklerle ilgili olarak, HMD Global, amiral gemisi modelinde bir ekran parmak izi tarayıcısını kullanmak için aktif olarak çalışıyor. Başlangıçta, üreticinin sensörlerin güvenilirliği ile ilgili sorunları olduğu ortaya çıkıyor, ancak bu sorunların üstesinden, LG tarafından sağlanacak olan OLED ekranın üstündeki ince camdan faydalanarak gelindiği görünüyor.

Bu bilgilere göre HMD Global, ilk olarak Şubat ayında yeni amiral gemisi için çalışmalara başlamış ve bu yaz sonunda düzenlenecek olan IFA 2018'de bu cihazı piyasayı sunmayı planlıyor. Ayrıca verilen sın bir bilgiye göre Nokia 9, Android 9.0 P işletim sistemi ile kutusundan çıkacak. 

Whatsapp