Ekim Ayında AnTuTu'dan En Yüksek Puan Alan 10 Android Cihaz Açıklandı

Mobil cihazların vazgeçilmez performans testi AnTuTu yayınladığı Ekim ayı Android listesi ile en güçlü 10 Android cihazının hangileri olduğunu gösterdi.

Geçtiğimiz birkaç aydır AnTuTu’nun en iyi 10 Android telefon listesinde Snapdragon 845 işlemcili cihazlar liderliği elinde bulunduruyordu. Snapdragon 845 işlemcili telefonlar benzer puanlar alarak ilk 10 cihaz listesini dolduruyordu. Elbette bu durum Ekim ayı itibariyle değişmiş gibi görünüyor. Çinli teknoloji şirketi Huawei'nin 7 nm üretim sürecine sahip Kirin 980 işlemcisinin liderliği Snapdragon 845'den aldığını görüyoruz.

Aşağıdaki görselden de görebileceğiniz üzere AnTuTu'nun Ekim ayı Android cihazları sıralamasında liderliği 311840 ortalama puan ile Huawei Mate 20 almayı başarmış. Diğer taraftan ikinci sırada 307693 puan alan Mate 20 Pro yer alırken üçüncü sırada ise 303112 puan ile yine Kirin 980 işlemcili bir diğer Huawei cihazı olan Mate 20 X yer alıyor.

Güncel AnTuTu Android listesinde ilk defa gördüğümüz cihazlardan biri olan Xiaomi Black Shark Helo ise aldığı 301757 puan ile dördüncü sıraya yerleşmiş gibi görünüyor. Hemen altında ,se Xiaomi Black Shark 293544 puan ile kendisine yer bulmuş diyebiliriz.

Ağustos ayında duyurulan Snapdragon 845 işlemcili bir diğer cihaz Meizu 16 ise kendisine beşinci sırada yer edinmiş. Son olarak OnePlus 6, Asus ROG Phone, Smartisan R1 ve Nubia Z18 listenin kalan kısmını oluşturuyor.

Bu puanlar cihazların alacağı kesin puanlar değildir. Sizin cihazınız daha yüksek veya daha düşük bir sonuç alabilir. Ortalamalar alınarak hesaplanan puanların cihazdan cihaza değişkenlik göstereceğini söylememiz gerekiyor. Elbette AnTuTu uygulaması tek başına bir kriter değildir. Bu sebeple sentetik testlerden ziyade cihazınızın günlük kullanımda ihtiyaçlarınızı karşılamasına dikkat etmenizi öneriyoruz.

Whatsapp